ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στο Ντα Βίντσι

αφιέρωμα-στο-ντα-βίντσι-577114

Μεγαλειώδης έκθεση στον Βόλο για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου καλλιτέχνη

Από 2 έως 15 Απριλίου μια μοναδική έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη της Αναγέννησης έρχεται στον Βόλο. Η έκθεση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», θα λειτουργεί καθημερινά:

Δευτέρα – Παρασκευή 08.30 – 13.00 για σχολικές επισκέψεις, Δευτέρα – Παρασκευή 17.00 – 20.40 για το κοινό και Σάββατο – Κυριακή 11.00 -20.00 για το κοινό.

Η ξενάγηση του επισκέπτη διαρκεί πάνω από 60 λεπτά. Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει μεθαύριο Τρίτη 26 Μαρτίου και θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Σημείο προπώλησης είναι το «Ergon Showground» στον πολυχώρο Τσαλαπάτα και το ωράριο Δευτέρα – Παρασκευή 11.00 – 15.00 και 17.30 – 20.30, Σάββατο – Κυριακή 11.00 – 15.00. Οι τιμές εισιτηρίων είναι εισόδου 12 ευρώ, προπώληση 10 ευρώ, σχολικές επισκέψεις 5 ευρώ, οικογενειακό (4 άτομα) 30 ευρώ, ομαδικό (άνω των 10 ατόμων) 7 ευρώ το άτομο.

Πληροφορίες και κρατήσεις στο site www.ergonshowground.com και στα τηλέφωνα 6943167200 και 2421108616, καθημερινά 09.00 – 14.00.

Η έκθεση προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη και αναδεικνύει σε διεθνές επίπεδο το ταλέντο του Leonardo που δεν περιορίζεται στον καλλιτεχνικό τομέα, αλλά προσφέρει ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο της επιστήμης και της μηχανικής.

Οι αναπαραστάσεις των μηχανών, τα σχέδια, οι μελέτες, η ζωγραφική και η αρχιτεκτονική προσφέρουν στον επισκέπτη σε ένα αξέχαστο ταξίδι στο παρελθόν, καθώς, μέσω εκθεμάτων και οπτικοακουστικού υλικού, αναπαράγεται και η ζωή στην αναγεννησιακή εποχή, η κατοικία, η ένδυση, το φαγητό, η μουσική, η τέχνη.

«Επισκεφτείτε την αναγεννησιακή πλατεία στον εξωτερικό χώρο και ανακαλύψτε την καθημερινή ζωή στην Αναγέννηση, το ακμάζον εμπόριο και όλες τις πτυχές που ενέπνευσαν τις τέχνες και τον πολιτισμό της εποχής. Ολοκληρώστε την επίσκεψή σας δοκιμάζοντας εκλεκτά εδέσματα από γνήσιες αναγεννησιακές συνταγές στο ειδικά διαμορφωμένο κιόσκι εντός της αναγεννησιακής πλατείας» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Η έκθεση

Την έκθεση πλαισιώνουν δραστηριότητες και εκδηλώσεις εντός και εκτός του εκθεσιακού χώρου. Ενδεικτικά περιλαμβάνονται: SBADIERATORIDIFERRARA, μια ιδιαίτερη παρέλαση ομάδας σημαιοφόρων από Ιταλία με παραδοσιακές αναγεννησιακές στολές που προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία.

Σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, ένα μοναδικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 22.00 διάλεξη εντός του χώρου της έκθεσης (είσοδος ελεύθερη). «Ανακαλύπτοντας την αρχιτεκτονική του Λεονάρντο» ένα ταξίδι στις θεωρίες και τις μελέτες του μεγάλου καλλιτέχνη που επηρέασαν την αρχιτεκτονική μέχρι τις μέρες μας.

Το Σάββατο 6 Απριλίου στις 12.30 στην πλατεία Αγ. Νικολάου και στις 19.00 στον πολυχώρο Τσαλαπάτα (είσοδος ελεύθερη). Την Κυριακή 7 Απριλίου στις 12.30 στην παραλία Βόλου και στις 19.00 στον πολυχώρο Τσαλαπάτα (είσοδος ελεύθερη).

Επίσης προγραμματίζεται ξεχωριστή προβολή ντοκιμαντέρ του History Channel για τη ζωή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι (90 λεπτά).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις ώρες προβολής εντός του χώρου της έκθεσης.

Επίσης προγραμματίζεται η δράση «De Arte Coquinaria» διατροφή και μαγειρική του ΧV αιώνα.

Την Τρίτη 9 Απριλίου στις 21.00 διάλεξη εντός του χώρου της έκθεσης (είσοδος ελεύθερη). Θέμα «Το νήμα της ιστορίας» από την κλωστή και την ύφανση, ένα ιστορικό ταξίδι στον κόσμο της αναγεννησιακής ενδυμασίας, τα χρώματα και ο συμβολισμός τους, τα υφάσματα και η παραγωγή τους.

Την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 22.00 διάλεξη εντός του χώρου της έκθεσης (είσοδος ελεύθερη) με θέμα «Ο μυστικός Λεονάρντο», μια ματιά στον κρυφό συμβολισμό των έργων και την ιδιωτική ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη.

Την Κυριακή 14 Απριλίου 11.00 με 14.00 διάλεξη εντός του χώρου της έκθεσης (είσοδος ελεύθερη).

Εργαστήριο ρομποτικής για παιδιά από την ομάδα Talos πραγματοποιείται την Κυριακή 7 Απριλίου ώρα 11.00 με 14.00 (είσοδος ελεύθερη) και την Κυριακή 14 Απριλίου 11.00 με 14.00 (είσοδος ελεύθερη). Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής διότι, για την καλύτερη λειτουργία του εργαστηρίου υπάρχει κλειστός αριθμός συμμετεχόντων.

Χορηγός επικοινωνίας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου