ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ολυμπιακών προδιαγραφών ποδηλατοδρόμιο αποκτά ο Βόλος

ολυμπιακών-προδιαγραφών-ποδηλατοδρό-571418

«Σάρκα και οστά» παίρνει το όνειρο του Βολιώτη παγκόσμιου κυπελλούχου ποδηλασίας Χρήστου Βολικάκη. Από κοινού Δήμος Βόλου και Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούν στη δημιουργία ενός σύγχρονου ολυμπιακών προδιαγραφών ποδηλατοδρομίου.

Η ποδηλατική πίστα θα χωροθετηθεί σε έκταση που παραχώρησε ο Δήμος Βόλου απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο στη Ν. Ιωνία, που είναι χαρακτηρισμένη ως «αθλητικών εγκαταστάσεων», ενώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα γίνει η μελέτη και η κατασκευή του έργου. Το ποδηλατοδρόμιο θα έρθει να ενισχύσει τον αθλητικό χαρακτήρα της περιοχής, όπου συγκεντρώνεται πλήθος αθλητικών εγκαταστάσεων όπως το Πανθεσσαλικό, το Κολυμβητήριο, το Κλειστό Γυμναστήριο και το γήπεδο τένις και ταυτόχρονα αναμένεται να καταστήσει την πόλη παγκόσμιο κέντρο ποδηλασίας.

«Ενα όνειρο πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου, ο παγκόσμιος κυπελλούχος ποδηλασίας, Χρήστος Βολικάκης για την εξαγγελία του έργου από τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό.

«Την ιδέα για τη δημιουργία του ποδηλατοδρομίου μας την έδωσε ο Χρήστος Βολικάκης. Ηταν μια επιθυμία του. Το συζήτησα με τον κ. Αγοραστό και συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε. Ο Δήμος Βόλου παραχωρεί τον χώρο και η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα βάλει τα χρήματα. Πρόκειται για ένα έργο πολύ σημαντικό που θα ενισχύσει την κυψέλη αθλητισμού στη Ν. Ιωνία, θα αναπτύξει το άθλημα, θα διαφημίσει τον Βόλο και θα καταστήσει την πόλη πόλο έλξης μεγάλων παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικών διοργανώσεων», υπογράμμισε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο για τον Βόλο, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα. Δεν θα συμβάλλει απλώς στην ανάπτυξη του αθλητισμού και στην ενίσχυση της απασχόλησης. Η Ν. Ιωνία θα αναβαθμιστεί κατά τρόπο που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί. Είναι ένα μεγάλο σχέδιο, ένα όραμα. Η ηπειρωτική Ελλάδα χρειάζεται ένα ποδηλατοδρόμιο για πολλούς λόγους: έχει τους πρωταθλητές, το ποδήλατο είναι στο DNA των Θεσσαλών και μέσω αυτού μπορεί να αναπτυχθεί ο αθλητισμός τουρισμός. Ολη η Ε.Ε. αυτή τη στιγμή αναζητά χώρος για προπονήσεις», σχολίασε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου