AROUND THE WEB

Χιμπατζήδες απέδρασαν από ζωολογικό κήπο με αυτοσχέδια σκάλα

χιμπατζήδες-απέδρασαν-από-ζωολογικό-615623

Χιμπατζήδες απέδρασαν από ζωολογικό κήπο με «κινηματογραφικό» τρόπο 15 Χιμπατζήδες κατάφεραν να δραπετεύσουν από το χώρο φύλαξής τους στο ζωολογικό πάρκο του Μπέλφαστ χρησιμοποιώντας ένα κλαδί δέντρου.

Είναι η δεύτερη απόδραση που συμβαίνει μέσα στο διάστημα μερικών εβδομάδων στον ίδιο πάρκο. Τα ζώα επωφελήθηκαν από τις ζημιές που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι, προκειμένου να οργανώσουν την απόδρασή τους την οποία μάλιστα «έπιασαν» επισκέπτες του πάρκου σε βίντεο.

Η απόδραση αυτή έρχεται μετά από αυτή του Άμπερ, ενός μικρού Πάντα, που βρέθηκε σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το πάρκο τον περασμένο μήνα. Η τελευταία προσπάθεια απόδρασης από τους χιμπατζήδες που χρησιμοποίησαν το κλαδί ως σκάλα για να σκαρφαλώσουν στους ψηλούς τοίχους στο σημείο φύλαξής τους έγινε το Σάββατο.

Ο επισκέπτες είδαν κάποιους από τους «δραπέτες» να βγαίνουν πίσω από τους θάμνους σε ένα μονοπάτι, ενώ άλλοι αγνάντευαν τη θέα ψηλά από τους τοίχους περίφραξης. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media ένα παιδί ακούγεται να λέει «Μην δραπετεύεις κακό γοριλάκι».

Ο Φροντιστής του πάρκου Άλυν Κέιρνς ανέφερε ότι τα δέντρα είχαν ταλαιπωρηθεί από τις καταιγίδες επιτρέποντας στα ζώα αυτά να τα σπάσουν και να τα χρησιμοποιήσουν ως σκάλες διαφυγής.

«Είναι έξυπνα πρωτεύοντα και ξέρουν ότι δεν πρέπει να είναι έξω από τον χώρο τους, έτσι επέστρεψαν μόνα τους πίσω», είπε. Η Ντανιέλ Μονάγκχαν, που είχε επισκεφτεί το πάρκο με τα παιδιά της την ημέρα του περιστατικού εξέφρασε τις ανησυχίες της για την ασφάλεια.

«Πάγωσα και φυσικά έχοντας τα παιδιά μαζί μου προσπάθησαν να μην δείξω το φόβο μου. Αλλά αναρωτιόμουν συνεχώς, τι θα γίνει αν κάποιο προσπαθήσει να μας επιτεθεί ή αρπάξει κάποιο παιδί και φύγει; Έπρεπε να μείνουμε ήρεμοι. Ίσως να είχε πάρει άλλη τροπή αν τα ζώα ήταν επιθετικά αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν. Απλά μας προσπέρασαν και ήταν πραγματικά μεγαλοπρεπές αυτό που συνέβη», είπε.

Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου του Μπέλφαστ, το οποίο διευθύνει τον ζωολογικό πάρκο, δήλωσε ότι ένας χιμπατζής άφησε το χώρο του για μικρό χρονικό διάστημα. «Οι φροντιστές του πάρκου ήταν παρόντες καθώς ο χιμπατζής επέστρεψε γρήγορα μέσα στο χώρο φύλαξής του» είπε.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου