ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι δεν βρήκαν τα χρήματα που περίμεναν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς

αναδρομικά-συνταξιούχων-ποιοι-δεν-βρ-834018

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το βράδυ στις τάξεις δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων οι οποίοι περίμεναν να δουν στα ATMs τα αναδρομικά που τους είχε καταβάλλει ο e-ΕΦΚΑ. Μετά τα “εγκαίνια” της διαδικασίας το απόγευμα της Πέμπτης, χθες έπρεπε κανονικά να φανούν τα αναδρομικά για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ με ΑΜΚΑ που λήγει σε ζυγό αριθμό. Τα αποκαλυπτήρια δεν έγιναν λόγω τεχνικού προβλήματος. Η επιβεβαίωση ήρθε από την Τράπεζα της Ελλάδας η οποία αργά το βράδυ επιβεβαίωσε την ύπαρξη του τεχνικού προβλήματος.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας

Η ανακοίνωση της ΤτΕ αναφέρει: “Λόγω της ύπαρξης τεχνικού προβλήματος στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν είναι εφικτή προς το παρόν, η διατραπεζική μεταφορά κεφαλαίων. Ως αποτέλεσμα του προβλήματος αυτού δεν είναι δυνατόν να γίνουν μεταφορές κεφαλαίων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ. Η διόρθωση του πανευρωπαϊκού αυτού τεχνικού προβλήματος αναμένεται να γίνει σύντομα”.

Αποτέλεσμα αυτού του προβλήματος ήταν να μην φανούν στα ATMs τα χρήματα όσων έχουν λαμβάνειν συντάξεις και αναδρομικά από την Δευτέρα. Είναι η σειρά των συνταξιούχων του ΙΚΑ, των τραπεζών και του ΟΤΕ με ζυγό ΑΜΚΑ οι οποίοι αφού είναι προγραμματισμένο να πληρωθούν σύνταξη και αναδρομικά την Δευτέρα, θα έπρεπε να “βλέπουν” τα αναδρομικά τους από χθες το απόγευμα.

Με την αποκατάσταση του προβλήματος, θα φανούν αμέσως τα χρήματα ενώ θα είναι και διαθέσιμα για ανάληψη. Επίσης, θα αποκατασταθεί και η δυνατότητα διατραπεζικής μεταφοράς κεφαλαίων από τράπεζα σε τράπεζα.

Λύθηκε το πρόβλημα

Με νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΤτΕ λίγο μετά τις 09:00 το πρωί αποσαφήνισε ότι το τεχνικό πρόβλημα έχει πλέον λυθεί: “Το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες Παρασκευή στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν υφίσταται πλέον. Ως εκ τούτου, αποκαταστάθηκε και το πρόβλημα της διατραπεζικής μεταφοράς κεφαλαίων που πραγματοποιούνται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ”. Μένει τώρα να διευκρινιστεί αν θα φανούν και άμεσα τα χρήματα στους λογαριασμούς των συνταξιούχων

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου