ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζούμε στην χώρα με το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη – Το επιβεβαιώνει & η Ευρωπαϊκή Επιτροπή!

ζούμε-στην-χώρα-με-το-ακριβότερο-ρεύμα-341404

Μία ακόμη δυσάρεστη πρωτιά καταλαμβάνει η χώρα μας και αυτήν δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι οι Έλληνες πληρώνουμε το ακριβότερο ρεύμα σε όλη την Ευρώπη, και μάλιστα με μεγάλη απόσταση από τις άλλες χώρες.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Καθημερινή», σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η χονδρική τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα είναι υψηλότερη κατά 22,2 ευρώ η μεγαβατώρα, ενώ σε σχέση με χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία, κατά 30 ευρώ η μεγαβατώρα.

Στην Ελλάδα η μέση χονδρική τιμή του ρεύματος διαμορφώνεται κατά 24,3 ευρώ η μεγαβατώρα υψηλότερα από της Βουλγαρίας και 14,5 ευρώ η μεγαβατώρα υψηλότερα από της Ιταλίας.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το β΄ τρίμηνο του 2019 και πιστοποιούν αφενός το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού και αφετέρου το πλήγμα που δέχεται η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ενώ αναδεικνύουν ταυτόχρονα τη βαρύτητα του παράγοντα ενεργειακό κόστος στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας και το μείγμα καυσίμου για την ηλεκτροπαραγωγή τα επόμενα χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου