ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τράπεζες θα ενημερώνουν την Εφορία ακόμα και για τις θυρίδες των πελατών τους

οι-τράπεζες-θα-ενημερώνουν-την-εφορία-612380

Την υποχρέωση ενημέρωσης της εφορίας για την ύπαρξη τραπεζικών θυρίδων φορολογουμένων θα έχουν εφεξής οι τράπεζες, σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου.

Η εν λόγω απόφαση προβλέπει πως κατά την παροχή στοιχείων φορολογουμένων που σχετίζονται με τραπεζικά προϊόντα, μέσω του Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών, οι τράπεζες θα πρέπει να δίνουν στοιχεία τα οποία αφορούν σε καταθετικούς λογαριασμούς πρώτης ζήτησης, λογαριασμούς προθεσμίας, χορηγητικούς, επενδυτικούς, άλλους, αλλά και σε τραπεζικές θυρίδες, όπως και λογαριασμούς πληρωμών.

Πάντως από την απόφαση δεν προκύπτει υποχρέωση των πιστωτικών ιδρυμάτων να δώσουν πληροφορίες για το περιεχόμενο των θυρίδων, κάτι που θα απαιτούσε εισαγγελική εντολή.

Να σημειωθεί πως το Σύστημα Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών (Σ.Μ.Τ.Λ και Λ.Π.) διαβιβάζει ηλεκτρονικά τα σχετικά στοιχεία στις εφορίες, στα Ελεγκτικά Κέντρα, το ΣΔΟΕ, την Οικονομική Αστυνομία, την Αρχή για την Αντιμετώπιση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, τους Οικονομικούς Εισαγγελείς και τους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου