ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος διαγωνισμός για την πώληση της Παγωτά Δωδώνη

νέος-διαγωνισμός-για-την-πώληση-της-πα-713108

Σε νέο διαγωνισμό για την πώληση της Παγωτά Δωδώνη προσανατολίζονται οι τράπεζες, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της υπόθεσης. Σχετικές αποφάσεις επί του θέματος αναμένεται να ληφθούν μέσα στις προσεχείς ημέρες. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει προκαλέσει έκπληξη σε στελέχη της αγοράς και αυτό γιατί για την Παγωτά Δωδώνη έχει υπάρξει ήδη ενδιαφέρον και κατατεθειμένες δεσμευτικές προτάσεις.

Ενδιαφέρον για την απόκτηση της Παγωτά Δωδώνη έχει εκδηλώσει το σχήμα των ελληνικών εταιρειών Γιώτης-Γρηγόρης και η Switz Group του Ινδού επιχειρηματία Taizoon Khorakiwala. Οι δύο διεκδικητές προσφέρουν περί τα 8-9 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της εταιρείας, με την προσφορά του Ινδού να είναι ελαφρώς υψηλότερη απ’ αυτήν του σχήματος Γιώτης-Γρηγόρης. Ωστόσο, η προσφορά του ελληνικού σχήματος φέρεται να έχει τη στήριξη της πλευράς του σημερινού management team της Παγωτά Δωδώνη και του μετόχου μειοψηφίας αυτής.

Eν τω μεταξύ, στις 28 Νοεμβρίου, οι μέτοχοι της Παγωτά Δωδώνη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση, θέμα της οποίας είναι η μείωση και αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Οι μέτοχοι της εταιρείας καλούνται να εγκρίνουν τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 2,393 εκατ. ευρώ με ακύρωση 4.786.667 μετοχών για συμψηφισμό ισόποσων συσσωρευμένων ζημιών. Επίσης καλούνται να εγκρίνουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 25.000 ευρώ με την έκδοση 50.001 νέων μετοχών με έκδοση 0,50 ευρώ ανά μετοχή, με κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ των πιστωτών, των οποίων θα κεφαλαιοποιηθούν οι απαιτήσεις.

Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας (χρήση 2016), ο τζίρος της Παγωτά Δωδώνη, η οποία εισήλθε και στην αγορά της σοκολάτας, διαμορφώθηκε στα 9,171 εκατ. ευρώ, όταν το 2015 ήταν 9,314 εκατ. ευρώ και το 2012 11,367 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα μετά από φόρους η εταιρεία εμφάνισε ζημίες 2,446 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,213 εκατ. ευρώ το 2015.

Της Αλεξάνδρας Γκίτση

capital.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου