ΜΠΑΣΚΕΤ

Ν. Ρούμπος: «Στόχος μας οι Ενώσεις να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό της ΕΟΚ»

ν-ρούμπος-στόχος-μας-οι-ενώσεις-να-υλ-582709

Ο Νίκος Ρούμπος, παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου, κατεβαίνει ως υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΕΟΚ με την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα στις επερχόμενες εκλογές. Μάλιστα είναι μοναδικός από τη Μαγνησία στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο και ένας από τους δύο στη Θεσσαλία.

Σε συνέντευξή του στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ» επισημαίνει ότι πρώτος στόχος είναι η αναδιοργάνωση της Ομοσπονδίας και η ενίσχυση των Ενώσεων, ώστε να είναι αυτές που θα υλοποιήσουν τον σχεδιασμό της ΕΟΚ. Αναλυτικά:

Κύριε Ρούμπο, ποιοι ήταν οι λόγοι που σας έφεραν υποψήφιο με την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα;

«Για μένα ήταν αιφνιδιαστική η πρόταση που μου έγινε από τον Κώστα Νικάκη (σ.σ. πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ) με συνδετικό κρίκο τον Δημήτρη Παπαδόπουλο (σ.σ. παλιός παίκτης του Ηρακλή και της ΑΕΚ και διεθνής), με τον οποίον είχαμε εισαχθεί μαζί στη στρατιωτική ιατρική και έχουμε μία μακροχρόνια φιλία. Αποδέχθηκα την πρόταση στη βάση της τιμής που μου έγινε. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Φασούλα και της παράταξης του ήταν η πιο γνήσια και πιο λειτουργική για το μέλλον της Ομοσπονδίας.

Εχει ποιότητα και ρεαλισμό στο πρόγραμμα και δε δίνει υπερφίαλες υποσχέσεις, που θέλουμε να κάνουμε, αλλά δεν μπορούμε. Εχει μία σύνθεση με ισχυρές προσωπικότητες, όχι μόνο από τον αθλητισμό, αλλά και από την επιστήμη και την επιχειρηματικότητα, ανθρώπους πετυχημένους σε όλη τους την πορεία και είμαι πεπεισμένος ότι είναι άτομα που δεν έχουν δεύτερες σκέψεις, αλλά επιθυμούν μόνο να προσφέρουν και να βάλουν το μπάσκετ στην επόμενη μέρα».

Τι θέτετε ως βασικό στόχο στο πρόγραμμά σας;

«Στόχος μας είναι η χρηματοδότηση των Ενώσεων και των ερασιτεχνικών συλλόγων, γιατί οι οικονομικοί πόροι, όπως και να το κάνουμε, είναι η κινητήριος δύναμη. Λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων τα τελευταία χρόνια, υπήρξε μία καθήλωση, καθώς δεν αναζητήθηκαν οι εναλλακτικές οδοί, για να χρηματοδοτηθεί το μπάσκετ και η δράση της Ομοσπονδίας, με αποτέλεσμα, χρόνο με τον χρόνο, το τέλμα αυτό να γίνεται όλο και βαθύτερο. Εμείς δεν έχουμε ως τακτική να βάλουμε προσωπικά κατά των υποψηφίων, αλλά ούτε και κατά του κ. Βασιλακόπουλου για όλα τα χρόνια που διοίκησε, αλλά εστιάζουμε στην αδράνεια και την απουσία σχεδιασμού τα τελευταία 10-12 χρόνια, που ήταν πολύ καθοριστικά, καθώς καθηλώθηκε και το αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Στον στρατηγικό μας σχεδιασμό, πρώτος στόχος είναι η αναδιοργάνωση της Ομοσπονδίας, που έχει σοβαρά διοικητικά προβλήματα, τα οποία είναι θεσμικά. Θα υπάρξει ψηφιοποίηση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών της Ομοσπονδίας και κατά κύριο λόγο προς τα σωματεία, ώστε οι παράγοντες να μη χρειάζεται ούτε να ταχυδρομούν, ούτε να πηγαινοέρχονται στην ΕΟΚ, για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους. Αυτό θα συμβάλει στην απόλυτη διαφάνεια, καθώς όλοι θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες της Ομοσπονδίας και ενημέρωση. Αν αυτή τη στιγμή στείλει ένα σωματείο έγγραφο στην ΕΟΚ, το πιο πιθανό είναι ότι δε θα πάρει απάντηση, διότι δεν υπάρχει η κατάλληλη εσωτερική δομή.

Το δεύτερο πιο σημαντικό είναι να ενισχυθούν τα σωματεία στις βασικές τους υποχρεώσεις, που δίνουν υπόσταση στη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα, και τα τοπικά και τα εθνικά. Ενα σωματείο θέλει ένα σημαντικό ποσό, για να κινηθεί».

Αυτό που έχετε εισπράξει μέχρι στιγμής από τον προεκλογικό αγώνα, σας κάνει να αισιοδοξείτε;

«Τα μηνύματα που παίρνουμε, είναι υπεραισιόδοξα. Διαρκώς υπάρχει αποδοχή και στήριξη απ’ όλη την Ελλάδα. Η ομάδα μας είναι πολύ συμπαγής με πολύ συγκεκριμένη ταυτότητα, με προσωπικότητες αναγνωρισμένες με διεθνή ακτινοβολία, αλλά και με πλαισίωση με κάποιους ανθρώπους, που έχουν μία μακροχρόνια ενασχόληση και εμπειρία, όπως είναι ο Κώστας Νικάκης.

Είμαστε 26 υποψήφιοι στην παράταξη Φασούλα και δεν μπορούμε να εκλεγούμε όλοι στο Δ.Σ. της ΕΟΚ. Ομως είναι σίγουρο ότι, ακόμα κι αν δεν εκλεγούμε, θα έχουμε κάποιο ρόλο. Είμαστε στη διάθεση των επιλογών του προέδρου και του Δ.Σ., για να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια αυτή και με οποιονδήποτε τρόπο και χωρίς κανένα αντάλλαγμα κι εγώ κινούμαι σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτή η παράταξη έχει στρατηγικό σχεδιασμό για το άθλημα, ο οποίος φθάνει στην επόμενη μέρα των Ενώσεων. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι η οργάνωση των Ενώσεων, καθώς αυτή τη στιγμή δεν παράγουν έργο και είναι σχεδόν μηδενικό. Οι Ενώσεις είναι αυτές που θα υλοποιήσουν τον σχεδιασμό της ΕΟΚ. Εκεί θα γίνει το πρώτο μάζεμα των αθλητών, η πρώτη αναγνώριση των ταλέντων, εκεί θα δουλέψουν οι Περιφερειακοί προπονητές. Οι Ενώσεις είναι το κύτταρο του σχεδιασμού της Ομοσπονδίας».

Ο Νίκος Ρούμπος συζητά με τον Κλ. Γάλλο, παλιό παίκτη του Άρη, και τον Ευθ. Ρεντζιά

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στη συγκέντρωση της περασμένης Παρασκευής στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, ο κ. Ρούμπος υποδέχθηκε ως οικοδεσπότης στον Βόλο τους συνυποψηφίους του, Γιάννη Τσούμη (πρ. ΕΚΑΣΘ), Λάζαρο Σαββίδη (πρ. ΕΣΚΑΚΔΜ), Κλεάνθη Γάλλο (μέλος Δ.Σ. ΕΚΑΣΘ), Μέμο Ιωάννου, Κίμωνα Γκουλιστάνη (μέλος ΔΣΕΣΚΑΝΑ), Μπάμπη Μαρκάκη (πρ. ΕΣΚΑΚ), αλλά και τον γνωστό προπονητή Βαγγέλη Αλεξανδρή (μη υποψήφιος).

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου