ΜΠΑΣΚΕΤ

Προετοιμάζονται οι ομάδες μπάσκετ

προετοιμάζονται-οι-ομάδες-μπάσκετ-21404

Οι προπονητές της Νίκης, του Ολυμπιακού, του ΓΣ Αλμυρού και της γυναικείας ομάδας της Νίκης μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ ο καταρτισμός – κλήρωση των ομίλων μπάσκετ στις εθνικές κατηγορίες, με τον νομό Μαγνησίας να εκπροσωπείται από τέσσερις ομάδες.

Βέβαια δεν αποκλείεται οι τέσσερις να γίνουν και πέντε στη συνέχεια σε περίπτωση νίκης της Αγριάς επί του Αμπελώνα και να… προστεθεί στο γκρουπ του Ολυμπιακού Βόλου και του ΓΣ Αλμυρού στη Γ’ Εθνική.

Πρώτα η παραμονή για Νίκη

Η Νίκη Βόλου αποχαιρέτησε τη Γ’ Εθνική και τη νέα χρονιά θα συμμετάσχει στη Β’ Εθνική με τον Γιώργο Κοσμάτο να παραμένει στον κυανόλευκο πάγκο. Ο Βολιώτης τεχνικός σχολίασε, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πως αυτό που προέχει είναι να συμπληρωθεί το ρόστερ της ομάδας του κι από κει και πέρα θα μελετηθούν και οι αντίπαλοι.

Αναλυτικά σχολίασε: «Στις πρώτες σκέψεις που κάναμε πριν τον καταρτισμό των ομίλων, δεν υπολογίζαμε πως θα είναι στον όμιλο μας το Σχηματάρι και αποδείχθηκε πως ο όμιλος μας δεν ήταν μόνο με ομάδες του Βορρά. Τελικά τοποθετήθηκαν δύο ομάδες από την Θεσσαλονίκη αλλά και το Σχηματάρι. Σίγουρα είναι ένας δύσκολος όμιλος. Εμείς βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο των μεταγραφικών στόχων, οπότε δεν μας απασχολεί ακόμη το να «δούμε» αντιπάλους. Σίγουρα για εμάς ο πρώτος στόχος θα είναι η παραμονή, αλλά βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί και από τους παίκτες που θα πάρουμε και το ρόστερ στην τελική του μορφή και πως θα κινηθούν και οι άλλες ομάδες.

Ακόμη βρισκόμαστε σε συζητήσεις με παίκτες που θέλουμε να πάρουμε και το ευχάριστο είναι πως κανείς από το περσινό ρόστερ δεν ζήτησε να αποχωρήσει, αφού όλα τα παιδιά είναι ικανοποιημένα και από τον τρόπο δουλειάς μας αλλά και την φερεγγυότητα της διοίκησης. Πρώτα θα κλείσουμε τους παίκτες που θέλουμε, να «γεμίσει» το ρόστερ κι από κει και πέρα θα υπάρξουν ενδεχομένως συζητήσεις για αποδεσμεύσεις».

Η Νίκη Βόλου, τοποθετήθηκε στον τρίτο όμιλο της Β’ Εθνικής με τις εξής ομάδες: Δόξα Λευκάδας, ΓΣ Φαρσάλων, Πρωτέας Γρεβενών, Έσπερος Λαμίας, Αίολος Τρικάλων, ΣΚ Ιωάννινα, Μελίκη, Ίκαροι Τρικάλων, Ερμής Σχηματαρίου, ΑΚ Χαλκίδας, ΑΕΠΣ Μαχητές Πειραματικό, ΜΕΝΤ.

Μαζί Ολυμπιακός και ΓΣ Αλμυρού

Οπως συνέβη και πέρυσι, έτσι και φέτος, στη Γ’ Εθνική θα βρίσκονται δύο ομάδες της Μαγνησίας, με τον Ολυμπιακό να παραμένει στην κατηγορία και τον ΓΣ Αλμυρού να παίρνει το εισιτήριο ανόδου, ενώ δεν αποκλείεται η «παρέα» να μεγαλώσει με την προσθήκη της Αγριάς. Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αναμένεται να ξεκινήσει στις 4 Οκτωβρίου.

Από μεριάς Ολυμπιακού Βόλου ο έμπειρος τεχνικός Γιώργος Βλιώρας δεν έδειξε ικανοποιημένος από τον καταρτισμό του ομίλου, σχολιάζοντας:

«Αγωνιστικά, είναι κάποιες ομάδες από τη Θεσσαλία, τις οποίες τις ξέρουμε, ήμασταν μαζί και πέρσι, Παλαμάς, Καρδίτσα, Γόμφοι, Αλμυρός, Αμπελώνας ή Αγριά. Από κει και πέρα, ο ΑΓΣ Ιωαννίνων ήταν μια αξιόλογη ομάδα πέρσι, άσχετα αν δεν είχε την πορεία που έπρεπε, λόγω μερικών προβλημάτων και δεν ξέρουμε πώς θα παρουσιαστεί τη νέα χρονιά. Για τη Λαμία δεν έχουμε άποψη, ενώ πρέπει να δούμε και τις υπόλοιπες ομάδες, πώς θα είναι διαμορφωμένος ο όμιλος, πώς και αν θα κατέβουν όλες οι ομάδες, καθώς για παράδειγμα υπάρχει πληροφόρηση ότι ο Φαίακας Κέρκυρας δε θα κατέβει.

Το θέμα γενικά, δεν είναι το αν έχει χρήματα μια ομάδα για να κάνει μια μακρινή μετακίνηση, αλλά το τι συνεπάγεται αυτό. Προσωπικά, δε δέχομαι το να λέει η Ομοσπονδία ότι θέλει να μειώσει τα έξοδα και να στέλνει τις ομάδες αυτού του ομίλου, στο Καναλάκι και την Κέρκυρα. Κάποιες άλλες ομάδες, άλλων ομίλων θα είναι τυχερές, γιατί δε θα υπάρχει κόστος μετακίνησης. Τι δικαιοσύνη είναι αυτή;

Παρά την απόφαση της Ομοσπονδίας να ανεβάσει 150 ομάδες από τη Γ’ Εθνική, με το πρόσχημα του να μειωθούν τα έξοδα των μετακινήσεων σε μια δύσκολη χρονιά, όπως θα είναι η φετινή, λόγω του κορονοϊού, φέτος… θα πηγαίνουμε πιο μακριά, απ’ ό,τι πέρυσι.

Μεταγραφικά, έχουμε απλωθεί σε αρκετά μέτωπα, αλλά δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Εμείς θα κινηθούμε στο μπάτζετ που έχουμε συμφωνήσει, θα δώσουμε πολλές ευκαιρίες σε νέα παιδιά, τα οποία θα πλαισιωθούν και από κάποιους μεγάλους. Θεωρώ ότι μέσα σε 10 μέρες θα έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ μας».

Από τη μεριά του ΓΣ Αλμυρού ο Παναγιώτης Νάνης, ως rookie προπονητής έφερε την ομάδα του στη Γ’ Εθνική με τον ίδιο να αναφέρει: «Περιμέναμε εξ αρχής 11 με 12 ομάδες στον όμιλο μας. Προφανώς η διάρκεια θα είναι μικρότερη από εκείνη που είχαμε πέρσι για παράδειγμα στην Α1 ΕΣΚΑΘ, έστω κι αν διακόπηκε το πρωτάθλημα, ή από ότι είχε συνηθίσει η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Οι αγώνες όμως θα είναι σίγουρα πιο δυνατοί. Το πρωτάθλημα θα είναι πιο αμφίρροπο. Αυτό πιστεύω είναι κάτι που μας ευνοεί και το θέλουμε. Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα που βασίζεται στην προπόνηση οπότε φέτος θα μπορούμε να δείξουμε καλύτερα τις δυνατότητες μας γιατί είμαστε προπονημένοι, με νεαρά παιδιά, μας αρέσει το τρέξιμο και η δομή της ομάδας είναι τέτοια που νομίζω πως φέτος θα ξεδιπλώσει το ταλέντο της.

Αν εξαιρέσουμε τα τρία παιχνίδια σε Κέρκυρα, Πρέβεζα και Μεσολόγγι, δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερα γιατί οι υπόλοιπες ομάδες είναι κοντά στη Θεσσαλία. Δεν πιστεύω πως θα μας επηρεάσει το θέμα των αποστάσεων.

Οι ομάδες που θα δείξουν σοβαρότητα, υγεία και αξιοπιστία θεωρώ πως θα έχουν μεγάλη τύχη στο πρωτάθλημα.

Βασικός μας στόχος είναι να σταθούμε στην κατηγορία, πιστεύουμε στα παιδιά που συνεχίζουν στην ομάδα από πέρσι και θέλω να πιστεύω πως από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε κλείσει και το ρόστερ, αποκτώντας δύο έως τρεις παίκτες.

Επίσημα για εμάς η προετοιμασία έχει ξεκινήσει, θα συνεχίσουμε προπονήσεις μέχρι τον Ιούλιο και με μία διακοπή δύο εβδομάδων, η προετοιμασία θα συνεχιστεί μετά τον 15αυγουστο.

Οι διοικούντες της ομάδας και τα «παιδιά» του Αλμυρού έχουν κάνει τα αδύνατα – δυνατά για να συνεχίσουμε πάνω στο πλάνο που έχουμε θέσει. Ο Δήμος βρίσκεται κοντά στην ομάδα και έχουν δρομολογηθεί κάποιες ενέργειες, προκειμένου να έχουμε έτοιμο και το Κλειστό του Αλμυρού».

Στον τέταρτο όμιλο της Γ’ Εθνικής δεν έγινε κλήρωση και αποφασίστηκε να συμμετέχουν σ’ αυτόν οι: Ολυμπιακός Βόλου, ΓΣ Αλμυρού, Αναγέννηση Καρδίτσας, ΑΓΣ Ιωαννίνων, Τιτάνες Παλαμά, Φαίακας Κέρκυρας, ΓΣ Γόμφοι, ΓΣ Αναγέννηση Λαμίας, ΓΣ Αμπελώνα ή Αγριά (αφού εκκρεμεί ο μεταξύ τους αγώνας μπαράζ) και ο πρώτος και δεύτερος της ΕΣΚΑΒΔΕ η οποία πήρε απόφαση συνέχισης του πρωταθλήματος.

Ευνοϊκή η κλήρωση για τη Νίκη

Ο Νίκος Γαλανάκης και τα κορίτσια της Νίκης θα εκπροσωπήσουν τον νομό στην Α2 Κατηγορία γυναικών, με τις κυανόλευκες να ξεφεύγουν πλέον από τα στενά πλαίσια του τοπικού πρωταθλήματος. Ο φέρελπις προπονητής αναφέρθηκε στην κλήρωση του ομίλου, λέγοντας: «Θεωρώ πως σταθήκαμε τυχεροί στην κλήρωση ομάδες με μεγάλη δυναμικότητα, δεν τοποθετήθηκαν στον όμιλο μας. Αποφύγαμε Παναθλητικό, Αρη, Ηρακλή και Πυλαία που είναι χρόνια μέσα στις δυνάμεις. Δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε αλλά σίγουρα η κλήρωση μας ευνόησε. Δεν λέμε πως δεν υπάρχουν καλές ομάδες στον όμιλο, απλά αποφύγαμε τα μεγαθήρια. Εμείς παραμένουμε σταθεροί στον στόχο μας που είναι η παραμονή».

Στον 3ο Όμιλο θα μετέχουν οι ομάδες: Πιερικός/Άρχέλαος, Ολύμπια Λάρισας, Νίκη Βόλου, Φίλιππος Βέροιας, Απόλλων Πτολεμαΐδας, Λασσάνης Κοζάνης, Έσπερος Λαμίας, Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, ΜΕΝΤ, Αναγέννηση Ρυσίου και η πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου