ΜΠΑΣΚΕΤ

Για 6η νίκη Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

για-6η-νίκη-ολυμπιακός-και-παναθηναϊκό-702138

Ισόβαθμους (5 νίκες – 4 ήττες) βρίσκει η 10η αγωνιστική της Euroleague τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, μετά την απαιτητική «διαβολοβδομάδα». Οι δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας στη διοργάνωση αγωνίζονται σήμερα (30/11), με τους «ερυθρόλευκους» να υποδέχονται την Μπούντουτσνοστ στο ΣΕΦ στις 21:30 και τους «πράσινους» να δοκιμάζονται στη Μόσχα απέναντι στην Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα (19:00).

ΟΣΦΠ-Μπουντούτσνοστ

Το «2 στα 2» έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Ολυμπιακός, βάζοντας τέλος σε αρνητικό σερί 3-0 στη Euroleague. Πρώτα πέρασε νικηφόρα από το Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν, για να υποχρεώσει εν συνεχεία την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, στην πρώτη ήττα της στη διοργάνωση. Η σημερινή αντίπαλος των «ερυθρόλευκων», Μπούντουτσνοστ (2 νίκες – 7 ήττες), βρίσκεται χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά την περασμένη Παρασκευή πέτυχε αυτό που δεν είχαν καταφέρει 8 ομάδες μέχρι τότε, μια νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δηλαδή. Το δίποντο του Ντανίλο Νίκολιτς στα 6΄΄ ήταν «μαχαιριά στην καρδιά» για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και αυτό που διαμόρφωσε το τελικό 93-92 στην Ποντγκόριτσα. Το θετικό για τους παίκτες του Ολυμπιακού είναι πως αυτή η νίκη της ομάδας του Μαυροβουνίου τους «αφυπνίζει» και στο παρκέ του ΣΕΦ θα μπουν δυνατά από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ο Ντέιβιντ Μπλατ προσανατολίζεται να προφυλάξει τον Αξελ Τουπάν απέναντι στην Μπούντουτσνοστ, καθώς ο Γάλλος γκαρντ/φόργουορντ του Ολυμπιακού συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα και τη θεραπεία.

Με νίκη επί της Μπούντουτσνοστ (21:30), στο ΣΕΦ, θα έχει επιστρέψει από ένα αρνητικό σερί 0-3 σε σερί νικών 3-0, μετά τις νίκες επί των Μπάγερν στο Μόναχο και της Ρεάλ Μαδρίτης, στο Φάληρο. Αν και ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε αστειευτεί την περασμένη εβδομάδα πως αν ο Ντουράντ μείνει ελεύθερος από τους Ουόριορς, τότε θα τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός, χθες άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης, εφόσον φυσικά υπάρξει ένας παίκτης που να είναι σε θέση να προσφέρει στην ομάδα του Πειραιά.

Γνωστοί έγιναν χθες οι διαιτητές του ματς του Ολυμπιακού με την Μπούντουτσνοστ. Ο Ισπανός Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ, ο Πολωνός Πιότρ Παστούσιακ και ο Τσέχος Ρόμπερτ Βικλίτσκι θα «σφυρίξουν» τον αγώνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Κίμκι – ΠΑΟ

Η είδηση για το σοβαρό τραυματισμό του Αλεξέι Σβεντ (κάταγμα στον αντίχειρα) και τη δεδομένη απουσία του από το παιχνίδι της Κίμκι με τον Παναθηναϊκό άφηνε περισσότερες πιθανότητες για «διπλό» στους «πράσινους». Ο πρώτος σκόρερ της Euroleague πέρυσι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν θα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να… αξιοποιήσει αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Με έξι παίκτες του να έχουν προσβληθεί από ιογενή γαστρεντερίτιδα, εκ των οποίων οι 5 διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο, ο Τσάβι Πασκουάλ δεν γνωρίζει καν ποιοι θα είναι σε θέση να αγωνιστούν στη Μόσχα. Εξάλλου, ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό στη Ρόδο που ήταν προγραμματισμένος για τη Δευτέρα (26/11) αναβλήθηκε. Την ίδια ημέρα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ» οι πέντε παίκτες (Νικ Καλάθης, Ίαν Βουγιούκας, Τζέιμς Γκιστ, Ντεσόν Τόμας και Ντίνος Μήτογλου) και εύλογα, λόγω αδυναμίας, δεν συμμετείχαν στην προπόνηση της Τρίτης (27/11). Οι «πράσινοι» αναζητούν την επιστροφή στις νίκες, μετά το… στραβοπάτημα στη Βιτόρια κόντρα στην Μπασκόνια κι ενώ είχαν επικρατήσει νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, της Μπαρτσελόνα, στο ΟΑΚΑ. Ο Νικ Καλάθης χρειάζεται 11 ασίστ στο παιχνίδι με την Κίμκι για να «αναρριχηθεί» στην πρώτη δεκάδα του πίνακα των παικτών με τις περισσότερες τελικές πάσες στην ιστορία της Euroleague. Ο γκαρντ των «πρασίνων» μετρά 793 ασίστ στη διοργάνωση και ο 10ος Αργεντινός Πάμπλο Πριτζιόνι που έχει αποσυρθεί είχε 804! Απέναντι στην πρώτη ομάδα, με την οποία αγωνίστηκε στη Euroleague (2009), την Κίμκι, θα βρεθεί ο Κιθ Λάνγκφορντ. Λοτζέσκι και Παπαπέτρου συνεργάστηκαν στον Ολυμπιακό με τον Έλληνα προπονητή της Κίμκι, Γιώργο Μπαρτζώκα τη σεζόν 2013-14.

Ο Παπαπέτρου ακολούθησε την αποστολή των «πράσινων» για Μόσχα, με τον Τσάβι Πασκουάλ να αποφασίζει επί ρωσικού εδάφους αν θα τον έχει στη διάθεσή του στον αγώνα με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η 10η αγωνιστική

Σήμερα ξεχωρίζει και η «μάχη» της Μπαρτσελόνα με τη Φενερμπαχτσέ στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» (30/11, 22:00).

Το πρόγραμμα της σημερινής 10ης αγωνιστικής στη Euroleague έχει ως εξής:

Κίμκι (Ρωσία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 19:00

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο) 21:30

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου