ΛΑΡΙΣΑ

Καμπάνα σε νταή που προκάλεσε επεισόδιο για μία θέση στάθμευσης

καμπάνα-σε-νταή-που-προκάλεσε-επεισόδ-200984

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε 36χρονο που έστειλε στο Νοσοκομείο νεαρή γυναίκα για μία θέση στάθμευσης.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 στη Λάρισα έξω από πολυκατοικία.

Ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στη γυναίκα με χέρια- πόδια επειδή είχε κάνει κακή χρήση του χώρου στάθμευσης.

Ο 36χρονος δικάστηκε χθες για πρώτη φορά από το Κακουργιοδικείο Βόλου.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέα έδρας, η οποία τόνισε στο δικαστήριο ότι η παθούσα τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και μέχρι σήμερα συνεχίζει να έχει προβλήματα με την αναπνοή της.

Του αναγνώρισε ωστόσο, τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς από την πράξη.

Νωρίτερα ο συνήγορος υπεράσπισης του 36χρονου ζήτησε μετατροπή της κατηγορίας από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε απλή σωματική βλάβη.

Ο ίδιος επισήμανε στο δικαστήριο ότι όταν σημειώθηκε το περιστατικό, ο κατηγορούμενος ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, καθώς ο πατέρας του νοσηλευόταν με κίνδυνο παραλυσίας, ενώ είχε χάσει αγαπημένο του πρόσωπο.

Ακόμη, τόνισε ότι δεν θα έπρεπε να επιτεθεί στη γυναίκα και έχει μετανιώσει γι’ αυτό, όμως όπως είπε, δεν είχε δόλο για ν της κάνει κακό και οι όποιες πράξεις του ήταν ενώ βρισκόταν σε κατάσταση εκτός ελέγχου.

Μεταξύ άλλων, επικαλέστηκε τα ιατρικά πιστοποιητικά και υποστήριξε ότι η παθούσα δεν υπέστη τραύματα που απείλησαν την υγεία της, δεν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Εντούτοις, το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτό το αίτημά του και διατήρησε την κατηγορία.

Νωρίτερα καταθέτοντας στο δικαστήριο η παθούσα και συγγενείς της αναφέρθηκαν αναλυτικά στην άνανδρη επίθεση που δέχτηκε η κοπέλα και τα προβλήματα που της προκάλεσε στην υγεία της και στην εργασία της.

Η παθούσα, η οποία όταν σημειώθηκε το περιστατικό, βρέθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη στο Νοσοκομείο, ζήτησε την παραδειγματική του τιμωρία.

Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου