ΛΑΡΙΣΑ

Θεαματική μείωση στα θανατηφόρα τροχαία στη Θεσσαλία τον Ιούνιο

θεαματική-μείωση-στα-θανατηφόρα-τροχ-5179

Ραγδαία μείωση κατέγραψαν τα θανατηφόρα τροχαία στη Θεσσαλία τον Ιούνιο. Ο μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας κατέγραψε μόλις ένα όταν τον Ιούνιο του 2019 σημειώθηκαν πέντε τροχαία δυστυχήματα.

Τα σοβαρά τροχαία ανήλθαν σε 4 από τρία, ενώ τα ελαφρά σε 12 από 19.

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν συνολικά 22 παθόντες έναντι 40 το 2019.

Ειδικότερα καταγράφηκαν 2 νεκροί έναντι 5 το 2019, 4 βαριά τραυματίες όπως και το 2019, 16 ελαφρά τραυματίες έναντι 31 το 2019.

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον περασμένο μήνα διενεργήθηκαν 86.337 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 8.555 παραβάσεις με την υπερβολική ταχύτητα να καταγράφει ρεκόρ παραβάσεων για άλλη μία φορά.

Συγκεκριμένα οι παραβάσεις αφορούσαν: υπερβολική ταχύτητα (2.084), μέθη (172), οδήγηση χωρίς άδεια (444), κίνηση στο αντίθετο ρεύμα (90), μη χρήση της ζώνης ασφάλειας (299), μη χρήση του προστατευτικού κράνους (331), χρήση κινητού τηλεφώνου (72), μη χρήση παιδικών καθισμάτων (7), παραβίαση ερυθρού σηματοδότη (133), αντικανονικό προσπέρασμα (13), αντικανονικούς ελιγμούς (12), παραβίαση προτεραιότητας (12), παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων (1.445), παραβάσεις ΚΤΕΟ (216), φθαρμένα ελαστικά (82), λοιπές παραβάσεις (3.143).

Η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές των Τροχονόμων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου