ΛΑΡΙΣΑ

Φοιτητές του Π.Θ. σε… ομηρία

φοιτητές-του-π-θ-σε-ομηρία-132501

Εκπαιδευτικό προσωπικό του πρώην ΤΕΙ, που διεκδικεί οφειλόμενα από το 2018, δεν αναρτά βαθμολογίες

Σε… ομηρία μερίδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που σε αντίθεση με άλλους συμφοιτητές τους, που έχουν ξεκινήσει και λαμβάνουν τα πτυχία τους από τις γραμματείες των σχολών, εκείνοι δεν μπορούν να τα πάρουν, καθώς δεν έχουν αναρτηθεί οι βαθμολογίες της εξεταστικής περιόδου 2019 – 2020.

Εκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό του πρώην ΤΕΙ με απόφαση της γενικής του συνέλευσης αρνείται να καταθέσει βαθμολογίες σαν μέσο άσκησης πίεσης για την καταβολή των δεδουλευμένων του διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018, που δεν του έχουν αποδοθεί.

Με τελεσίγραφό του ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ενταξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Ι. Θεοδωράκης καλεί τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν τις βαθμολογίες του χειμερινού εξαμήνου εντός 24 ωρών. «Διαπιστώθηκε από το Συμβούλιο Ενταξης ότι δεν έχετε καταθέσει βαθμολογία για το χειμερινό εξάμηνο 2019 – 2020 ως οφείλατε βάσει της συναφθείσας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σύμβασή σας για το εξάμηνο αυτό, ενώ το ίδρυμα έχει ανταποκριθεί πλήρως στους όρους της σύμβασης. Καλείστε όπως καταθέσετε εντός 24 ωρών τη βαθμολογία του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019 – 2020. Εάν δεν καταθέσετε τη βαθμολογία μετά τη λήξη της προθεσμίας, το ίδρυμα οφείλει να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Επιπλέον το Συμβούλιο Ενταξης υποχρεούται να ακυρώσει τις αναθέσεις διδακτικού έργου, οι οποίες σας έχουν γίνει για τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019 – 2020», αναφέρεται στην επιστολή προς τους καθηγητές που έχουν… εκκρεμότητες, με αποτέλεσμα φοιτητές του ιδρύματος να μην μπορούν να λάβουν τα πτυχία τους.

Σημειώνεται ότι οι οφειλές υφίστανται προ συνένωσης του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και από λάθος οικονομικό χειρισμό του πρώην ΤΕΙ εκπαιδευτικό προσωπικό μένει απλήρωτο. Για την επίλυση του προβλήματος και την πληρωμή του προσωπικού απαιτείται υπουργική απόφαση.

Ο Σύλλογος Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ωστόσο, καταγγέλλει το Συμβούλιο Ενταξης για το… τελεσίγραφο, υποστηρίζοντας ότι αντί η διοίκηση να φροντίσει για την πληρωμή των καθηγητών, αποστέλλει επιστολές και απειλεί. «Την ώρα που όλος ο κόσμος δίνει την ατομική και συλλογική του μάχη στο πλαίσιο της πανδημίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας νοιάζεται για την εικόνα του, αδιαφορώντας για το γεγονός πως οι όποιες οφειλές του απέναντί μας είναι για κάποιους αυτή τη στιγμή απαραίτητες για την επιβίωσή τους. Τέτοια τελεσίγραφα ούτε οι δυνάμεις κατοχής. Τέτοια τελεσίγραφα δεν έχουν θέση στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Αντιλαμβανόμενοι την ευθύνη την οποία έχουμε απέναντι στους φοιτητές, αλλά και στην επιστήμη, την οποία όλα αυτά τα χρόνια με πείσμα και θέληση υπηρετούμε, δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, σεβόμενοι πάντα τις διατάξεις που ορίζει η νομοθεσία, ώστε οι φοιτητές να διδαχθούν σωστά τα μαθήματά τους χωρίς να απωλέσουν το εξάμηνο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου