ΛΑΡΙΣΑ

Το Βηματοδοτικό Κέντρο Thorax Heart- ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

το-βηματοδοτικό-κέντρο-thorax-heart-ιασω-θεσσαλ-135178

Ένα χρόνο λειτουργίας έκλεισε το Τμήμα Καρδιακής Βηματοδότησης της Thorax HeartΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Υπεύθυνοι ιατροί του τμήματος είναι οι καρδιολόγοι Ιατρόπουλος Δημήτριος και Πάντσιος Χρήστος, εξειδικευμένοι στην καρδιακή βηματοδότηση, τις αρρυθμίες και την καρδιακή ανεπάρκεια. Πλαισιώνονται από το έμπειρο προσωπικό του αιμοδυναμικού εργαστηρίου της Thorax Heart ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Στο τμήμα διενεργούνται εμφυτεύσεις μόνιμων βηματοδοτών και συσκευών μακράς παρακολούθησης του καρδιακού ρυθμού (ILRs). Επιπλέον, διενεργείται έλεγχος και προγραμματισμός των εμφυτευμένων συσκευών.

Τι είναι ο βηματοδότης

O βηματοδότης είναι μια μικρή συσκευή, ικανή να παράγει ηλεκτρικά ερεθίσματα και να τα μεταφέρει μέσω ειδικών ηλεκτροδίων στην καρδιά, προκειμένου αυτή να λειτουργεί με ομαλό ρυθμό και να εξασφαλίζει τη συνεχή κυκλοφορία του αίματος. Ο βηματοδότης αντικαθιστά, ρυθμίζει και ενισχύει τη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της ίδιας της καρδιάς, όταν αυτή δυσλειτουργεί.

Σκοπός της εμφύτευσης ενός βηματοδότη είναι η διατήρηση του καρδιακού ρυθμού είτε όταν το φυσικό κέντρο βηματοδότησης της καρδιάς δεν επαρκεί είτε όταν υπάρχει καθυστέρηση στο ηλεκτρικό σύστημα αγωγής της καρδιάς. Η τοποθέτηση ενός βηματοδότη γίνεται συνήθως κάτω από το δέρμα, στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα (κάτω από την κλείδα) με τοπική αναισθησία, απαιτεί συνήθως μία μόνο ημέρα νοσηλείας και έχει μικρό κίνδυνο επιπλοκών.

Η εμφύτευση των συσκευών μακράς παρακολούθησης του καρδιακού ρυθμού (ILRs) συνιστάται στην ανίχνευση διαταραχών του καρδιακού ρυθμού (κολπική μαρμαρυγή, ταχυκαρδίες ή βραδυκαρδίες), στη διερεύνηση επεισοδίων συγκοπής, αλλά και εγκεφαλικών επεισοδίων αγνώστου αιτιολογίας. Γίνεται με τοπική αναισθησία, κάτω από το δέρμα, στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα, δεν απαιτεί νοσηλεία και είναι ανώδυνη.

Το βηματοδοτικό κέντρο της Thorax Heart ΙΑΣΩ Θεσσαλίας προσφέρει τις υπηρεσίες του σε καθημερινή βάση με αποτέλεσμα την αποφυγή καθυστερήσεων που μπορεί να επιβαρύνουν την υγεία των ασθενών, ενώ είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, γεγονός που καθιστά την πρόσφορα των υπηρεσιών προσιτή σε όλους.

Για ναπρογραμματίσετε ραντεβού μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 2410 996 111 (08:00-16:00), 6974728555, 6986540010.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου