ΛΑΡΙΣΑ

Παραδειγματική ποινή σε παιδόφιλο από το Κακουργιοδικείο Βόλου

παραδειγματική-ποινή-σε-παιδόφιλο-απ-195545

Στη φυλακή 53χρονος Λαρισαίος, που εκμεταλλεύτηκε 15χρονη από περιοχή της Μαγνησίας – Απόφαση δικαίωσης στη μνήμη του νεκρού κοριτσιού

Κάθειρξη εννέα ετών χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και χρηματική ποινή 6.000 ευρώ επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε 53χρονο Λαρισαίο, που εκμεταλλεύτηκε 15χρονη από περιοχή της Μαγνησίας και το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε με ποσοστό αναπηρίας 80% και την έπεισε να του στέλνει στο κινητό του γυμνές της φωτογραφίες.

Η υπόθεση σημειώθηκε το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου του 2014 και αποκαλύφτηκε στις 6 Ιουνίου του 2014, με τη σύλληψη του δράστη. Ο 53χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους μετά την απολογία του στον ανακριτή. Κάθισε στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου χθες για να δικαστεί για τις πράξεις του. Ομως, η κοπέλα απεβίωσε το 2019. Στο δικαστήριο ήταν παρόντες μόνοι οι γονείς της που εξετάστηκαν ως μάρτυρες και ζήτησαν δικαίωση του νεκρού παιδιού τους.

Ο 53χρονος κρίθηκε ένοχος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ούτε του σύννομου βίου, παρά το γεγονός ότι δεν είχε καταδικαστεί ποτέ στο παρελθόν, καθώς το δικαστήριο έλαβε σοβαρά υπόψη του ότι στο κινητό του τηλέφωνο μεταξύ των άλλων είχε εντοπισθεί και κατασχεθεί και φωτογραφία που απεικόνιζε δεύτερη ανήλικη με μπικίνι.

Με την ανακοίνωση της απόφασης ο καταδικασθείς αντέδρασε και παρότρυνε το δικαστήριο να του δώσει μία ευκαιρία μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο. «Είναι κρίμα», έλεγε, όμως το δικαστήριο δεν μεταπείστηκε.

Οπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία, ο 53χρονος είχε φτιάξει προφίλ σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης και παρουσιαζόταν σαν 23 ετών. Μέσω του διαδικτύου προσέγγισε την 15χρονη και κέρδισε την εμπιστοσύνη της. Εκμεταλλευόμενος την απειρία της κοπέλας και την ευάλωτη κατάστασή της κατέφερε να την πείσει να του στέλνει φωτογραφίες της που απεικόνιζαν το σώμα της γυμνό.

Οταν η κοπέλα διαπίστωσε ότι εκείνος έστελνε αιτήματα φιλίας και σε άλλες ανήλικες και θέλησε να σταματήσει να επικοινωνεί μαζί του, ο κατηγορούμενος φέρεται να την απειλούσε ότι θα έστελνε τις φωτογραφίες της στους γονείς της. Επιπλέον, την υποχρέωνε να ζητεί χρήματα από τη γιαγιά της για να του παίρνει κάρτες επειδή ήταν άνεργος και δεν είχε μονάδες για να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ομως η μητέρα της 15χρονης υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά καθώς το κορίτσι ζητούσε τακτικά χρήματα. Οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν ήταν καταιγιστικές. Επικοινώνησε με τον δράστη και τον ενημέρωσε ότι θα τον καταγγείλει στην Αστυνομία όπως και έπραξε.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στη δίκη ότι η κοπέλα δεν του είχε πει ότι είναι ανήλικη και ότι όταν αντιλήφθηκε ότι είχε πρόβλημα, μετάνιωσε. «Εκείνη μου ζήτησε πρώτη να της στείλω φωτογραφία μου γυμνός και ύστερα της ζήτησα εγώ», είπε χαρακτηριστικά. Όμως, όταν ερωτήθηκε από ένορκο, αν θα του άρεζε να συνέβαινε αυτό στις κόρες του, απάντησε ότι θα αισθανόταν άσχημα.

Από την πλευρά της η μητέρα της 15χρονης ενημέρωσε για τις σοκαριστικές της διαπιστώσεις, όταν άρχισε να ερευνά την υπόθεση. Το ψεύτικο προφίλ, τη φωτογραφία που είχε βάλει ο 53χρονος για να μοιάζει 23 ετών, τα χρήματα που ζητούσε από το κορίτσι για τις κάρτες του.

Ο πατέρας του κοριτσιού δεν άντεξε στο δικαστήριο και βούρκωσε. «Εχασα το παιδί μου από αυτή την ιστορία», κατέθεσε.

Η υπεράσπιση ισχυριζόταν ότι ο 53χρονος δεν είχε συναίσθηση των πράξεών του και ότι μετάνιωσε πραγματικά.

Η απόφαση καταδίκης ήταν ομόφωνη. Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς κρατήθηκε για να οδηγηθεί στις φυλακές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου