ΛΑΡΙΣΑ

Κ. Αγοραστός: «Δίκαιη αντιμετώπιση και σεβασμός σε όλους»

κ-αγοραστός-δίκαιη-αντιμετώπιση-και-281332

Μήνυμα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

«Κάθε ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει πλήρη ισότητα δικαιωμάτων στα άτομα με αναπηρία, σεβασμό και αποδοχή τους με ολοκληρωμένες πολιτικές και εθνική στρατηγική για την αναπηρία. Η δημιουργία μιας κοινωνίας με συνοχή, χωρίς αποκλεισμούς, είναι πρόκληση, που εμφανίζεται ακόμη πιο δύσκολη, αλλά και επιτακτική, λόγω της οικονομικής κρίσης».

Πρόκειται για το μήνυμα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας» συμπληρώνει ο κ. Αγοραστός «υποστηρίζει, με όλους τους πόρους που διαθέτει, δράσεις και δομές, που προσφέρουν σε πολλούς ανθρώπους ευκαιρίες και δυνατότητες να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Προτεραιότητές μας είναι οι δίκαιες και ίσες ευκαιρίες για όλους. Στεκόμαστε με σοβαρότητα και ευαισθησία δίπλα σε κάθε προσπάθεια, που καταπολεμά τις κοινωνικές ανισότητες και κάθε μορφής διάκριση.

Γιατί ο πολιτισμός και η αξιοπρέπεια περνούν από την καθημερινότητα, αλλά και την καθημερινότητα όλων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών και όχι το αντίθετο. Το μήνυμά είναι δίκαιη αντιμετώπιση και σεβασμός σε όλους. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά, μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως σημειώνει ο κ. Αγοραστός, δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της και βρίσκει τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να υποστηρίξει και να βοηθήσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Για τον λόγο αυτό ενημερώνει ότι χρηματοδοτεί έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, που βοηθούν στην ενσωμάτωση και την εξασφάλιση της προσβασιμότητας όλων των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι, με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, της σχολικής αποτυχίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου