ΛΑΡΙΣΑ

«Σαφάρι» ελεγκτών στους χώρους εργασίας στη Μαγνησία

σαφάρι-ελεγκτών-στους-χώρους-εργασ-434477

Στο πρώην ΙΚΑ Βόλου χθες ο περιφερειακός διευθυντής του Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης Θεσσαλίας

Σε ελέγχους επί 24ωρου βάσεως προχωρά το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης (Π.Ε.Κ.Α.) Θεσσαλίας στους χώρους εργασίας με κύριο στόχο την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας και αφετέρου τη συμμόρφωση των εργοδοτών και των εργαζομένων με τις διατάξεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Τη σχετική ενημέρωση έκανε σε συνάντηση που είχε χθες το πρωί στον ΕΦΚΑ Βόλου (πρώην ΙΚΑ) ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΕΚΑ Θεσσαλίας κ. Κωστόπουλος σε εκπροσώπους επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου, το ΕΚΒ, τον Σύλλογο Οικονομολόγων, τον Σύλλογο Φοροτεχνικών, παρουσία του προϊστάμενου του αποκεντρωμένου τμήματος ασφάλισης Βόλου Γιάννη Μιχάλη.

Ο κ. Κωστόπουλος συνέστησε σε όλους τους φορείς τη δέουσα προσοχή, καθώς στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ενισχυθούν οι διαδικασίες ελέγχου σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται ότι σε ολόκληρη τη χώρα λειτουργούν 11 ΠΕΚΑ, ενώ στη Θεσσαλία λειτουργεί με έδρα τη Λάρισα και αποκεντρωμένα τμήματα ασφάλισης στον Βόλο και στα Τρίκαλα.

Οπως είναι ήδη γνωστό με τη λειτουργία των ΠΕΚΑ ενισχύεται η διαδικασία βεβαίωσης εισφορών μέσω της αύξησης και εντατικοποίησης των επιτόπιων ελέγχων, δίνεται η δυνατότητα στους ελεγκτές του να διενεργούν αποκλειστικά ολοκληρωμένους τακτικούς ελέγχους ασφάλισης ώστε να καταπολεμηθεί η υποδηλωμένη εργασία και εξασφαλίζεται η συμμόρφωση των εργοδοτών και των εργαζομένων μέσω των διαρκών επανελέγχων για την εφαρμογή της ασφαλιστικής νομοθεσίας ως προς τους όρους απασχόλησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου