ΛΑΡΙΣΑ

Κέντρο Μελέτης για τη Συνεταιριστική Παράδοση ιδρύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

κέντρο-μελέτης-για-τη-συνεταιριστική-558495

Την ίδρυση Κέντρου Μελέτης και Τεκμηρίωσης της Συνεταιριστικής Παράδοσης στη Θεσσαλία σε συνεργασία με τον συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου, προανήγγειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστός, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της «Δήμητρας», παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλος.

Ο νέος αυτός φορέας θα ασχοληθεί με την καταγραφή και την ψηφιοποίηση του συνεταιριστικού – πολιτιστικού αποθέματος της Θεσσαλίας, την μελέτη, ανάδειξη του πολιτισμού της αγροτικής παραγωγής με θεματικά εκθετήρια αγροτικής παραγωγής, εκδόσεις, οπτικοακουστικές παραγωγές, εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα και με πρωτοβουλίες που συνδέουν τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την αγροτική παραγωγή.

«Η Θεσσαλία έχει μια πλούσια συνεταιριστική παράδοση», επεσήμανε ο κ. Αγοραστός, «που σηματοδοτείται με τους κορυφαίους σταθμούς του συνεταιριστικού κινήματος στα Αμπελάκια (1778), στη Ζαγορά (1916), την Νέα Αγχίαλο (1918), στο Βόλο (1925) και σε άλλους Γυναικείους Αγροτουριστικούς Συνεταιρισμούς. Η Θεσσαλία είναι μια Περιφέρεια που ξέρει να παράγει και να δημιουργεί. Οι συνεταιριστές της Νέας Αγχιάλου επιχείρησαν σε μια κοινωνία που δοκιμάστηκε σκληρά, κατάφερε όμως να ορθοποδήσει. Σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά και σήμερα, εμείς με εργατικότητα, με κοινή δράση, με προοδευτικότητα, με εξωστρέφεια, με συνεργασία και συνέργεια, με έμπρακτο ενδιαφέρον και στήριξη στον αδύναμο συμπολίτη, καλούμαστε να δράσουμε. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε καθημερινή πράξη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε να επιστρέψουμε στο δρόμο της κανονικής παραγωγής, να αποκαταστήσουμε το συνεκτικό υλικό της κοινωνίας, να στηρίξουμε την οικογένεια, να δώσουμε ανάσες ελπίδας και να φέρουμε τους νέους πάλι πίσω στην πατρίδα μας, για να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν και να επιχειρήσουν στον τόπο τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου