ΛΑΡΙΣΑ

Πρόσκληση Κουρέτα στους υποψηφίους

πρόσκληση-κουρέτα-στους-υποψηφίους-590060

Να τεθεί προς συζήτηση η αγροτική πολιτική σε επίπεδο Θεσσαλίας

Σε ενδελεχή συζήτηση για το μέλλον του αγροτικού τομέα καλεί τους συνυποψηφίους του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας.

«Η ενδογενής παραγωγική ανασυγκρότηση είναι ο μόνος δρόμος για την Ελλάδα και άλλες χώρες της περιφέρειας. Ο βασικός λόγος είναι απλός, υπάρχει ένας προνομιακός οικονομικός χώρος για τους πόρους κάθε χώρας και αυτός είναι ο εθνικός χώρος, με την προϋπόθεση βεβαίως να αποφασίσει η χώρα να τον προστατεύσει.
Με λίγα λόγια, μπορούμε να ανασυγκροτηθούμε παραγωγικά αν παράξουμε πρωτίστως για να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες. Είναι λίγο περίεργο να κοπτόμαστε για νέες επενδύσεις, όταν οι ήδη υπάρχοντες εγχώριοι πόροι μένουν ανεκμετάλλευτοι, κι εννοούμε το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και μηχανήματα κι εγκαταστάσεις οι οποίες υπολειτουργούν», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Κουρέτας, με αφορμή την πρότασή του.

«Συμπερασματικά- συνεχίζει ο ίδιος- παραγωγική ανασυγκρότηση σημαίνει, πάνω από όλα, τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των εγχώριων πόρων και αυτό μόνο στην ενδογενή κατεύθυνση μπορεί να εξασφαλιστεί. Σημαίνει επίσης ότι η παραγωγή γίνεται για να καλύψει ανάγκες και όχι για να νικήσει στον διεθνή ανταγωνισμό στραγγίζοντας τους εργαζόμενους, καταστρέφοντας ενδεχομένως το περιβάλλον κοκ. Μιλάμε και κοπτόμαστε για τη φέτα. Η φέτα από τις εξαγωγές που κάνουμε μας φέρνει περίπου 300 εκατ. ευρώ. Δίνουμε όμως ως χώρα 2,7 δισ. για εισαγωγές γαλακτοκομικών -τυροκομικών» καταλήγει ο κ. Κουρέτας απευθύνοντας το ερώτημα: «Το θέλουμε αυτό ως κοινωνία;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου