ΛΑΡΙΣΑ

Πλήθος αγροτών στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για το δικαστήριο 10 συναδέλφων τους [εικόνες]

πλήθος-αγροτών-στην-κεντρική-πλατεία-604185

Πρωτοφανή συγκέντρωση για τα τοπικά δεδομένα, πραγματοποίησαν αγρότες και εκπρόσωποι φορέων το πρωί της Παρασκευής στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, όπου σήμερα είναι προγραμματισμένη η δίκη για τους 10 αγρότες που κατηγορούνται για τις φετινές κινητοποιήσεις στο μπλόκο της Νίκαιας.

Με πανό και συνθήματα οι αγρότες έστειλαν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν θα επιτρέψουν ποινικοποίηση των αγώνων τους.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας τόνισε πως «πρόκειται για μία πρωτοφανή δικαστική δίωξη των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας, στελεχών του συνδικαλιστικού κινήματος και των αγροτικών συλλόγων. Μας οδηγούν στα δικαστήρια χωρίς το δικαίωμα της απολογίας για τους αγώνες που δώσαμε. Πρέπει να καταλάβει και η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες ότι δεν μπόρεσαν με αγροτοδικεία, ποινικοποίηση αγώνων και αυταρχισμό, να σπάσουν τα μπλόκα ή τους αγώνες μας, γιατί τα προβλήματα τα δημιουργούν οι πολιτικές κι αυτά μας βγάζουν στο δρόμο. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση κι όποιον άλλο θέλει να κυβερνήσει, ότι θα πρέπει να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και οι διώξεις και να δώσουν πολιτικές λύσεις στα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν και μας αναγκάζουν να βγαίνουμε στο δρόμο».

Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στην κινητοποίηση βρέθηκε και η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία έκανε λόγο για μία «ξεκάθαρα πολιτική δίκη» ενώ μεταξύ άλλων υποστήριξε πως «η παραπομπή των αγροτών για τις κινητοποιήσεις τους είναι μία αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική, φασιστική διαδικασία η οποία προδήλως δρομολογήθηκε για να τους αποτρέψει από το να αγωνίζονται… Είμαι εδώ προκειμένου να τους συνδράμω, να τους στηρίξω, να τους εμψυχώσω να αγωνίζονται όπως πρέπει να αγωνίζεται ολόκληρη η κοινωνία. Αυτή η δίκη είναι μία δίκη πολιτική ξεκάθαρα κι απέναντι στις πολιτικές διώξεις θα βρεθεί τείχος αγωνιζόμενων πολιτών, αγροτών, του λαού και της κοινωνίας μας.»

Πηγή και φωτό: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου