ΛΑΡΙΣΑ

Μονάδα Ιατρικής Ακρίβειας κατά του καρκίνου και στη Λάρισα

μονάδα-ιατρικής-ακρίβειας-κατά-του-κα-615942

Από την 1η Μαρτίου 2019 το Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας θα ξεκινήσει την διαγνωστική του λειτουργία, ώστε οι εξειδικευμένες και απαραίτητες εξετάσεις ανάλυσης DNA να είναι προσβάσιμες σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο, μέσω του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Η ανακοίνωση έγινε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Δίκτυο στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ με την συμμετοχή εκπροσώπων επιστημονικών φορέων, συλλόγων ασθενών, διακεκριμένων επιστημόνων στον χώρο της Ιατρικής Ακριβείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν αντιπρόσωποι από τις αντίστοιχες εθνικές πρωτοβουλίες ιατρικής ακριβείας ευρωπαϊκών κρατών π.χ. της Σουηδίας, Genomic Medicine Sweden και της Μεγάλης Βρετανίας, Genomics England.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, που ανακοίνωσε την έναρξη της δεύτερης αυτής φάσης λειτουργίας του Δικτύου, καθώς και την επέκτασή του σε περισσότερες πόλεις όπως η Αλεξανδρούπολη, η Λάρισα και τα Ιωάννινα. Υπενθυμίζεται ότι Μονάδες Ιατρικής Ακριβείας στην ογκολογία λειτουργούν ήδη στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

[kosmoslarissa.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου