ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν Τέμπη και Εγνατία Οδό

μπλόκα-αγροτών-κλείνουν-τέμπη-και-εγν-626464

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας οι οποίοι θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό των σηράγγων στα Τέμπη, στην Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, την απόφαση να προχωρήσουν σήμερα στις 11 το πρωί σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού έλαβαν οι αγρότες του μπλόκου της Κατερίνης.

Χθες, για μία ακόμη φορά αγρότες προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό της διασταύρωσης Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών.

Όπως δήλωσαν, στόχος τους είναι να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Τρακτέρ και μηχανήματα έχουν βγει στον κόμβο του Δερβενίου, στην περιοχή του Λαγκαδά, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης, στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες του μπλόκου της διασταύρωσης Νάουσας θα προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στον κόμβο της Κουλούρας.

Στη Δυτική Μακεδονία, αγρότες και κτηνοτρόφοι θα μεταβούν σήμερα με τα τρακτέρ τους στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Καστοριά και μετά θα κατευθυνθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα σταθμεύσουν τα τρακτέρ τους, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς Δημήτρης Μόσχος.

Αραχωβίτης: Πάντα είναι ανοιχτή η πρόσκληση διαλόγου

«Πάντα είναι ανοιχτή η πρόσκληση διαλόγου. Δεν έκλεισε ποτέ και για κανέναν», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την άρνηση των αγροτών των μπλόκων να προσέλθουν σε διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Η άρνηση των μπλόκων αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σ’ ένα σημείο που νομίζω ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να το λύσουμε το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αραχωβίτης, επισημαίνοντας ότι «η άρνηση διαλόγου δεν είναι σωστή για ένα κίνημα αγροτικό» και υπογραμμίζοντας πως «η μορφή του αποκλεισμού των δρόμων είναι πια ξεπερασμένο μέτρο».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου