ΛΑΡΙΣΑ

«Μιλώντας ανοιχτά για τον Καρκίνο του Μαστού»

μιλώντας-ανοιχτά-για-τον-καρκίνο-του-630391

Ενημερωτική εκδήλωση στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με την Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Μιλώντας Ανοιχτά για τον Καρκίνο Μαστού».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 στις 6:30 μμ στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Κτίριο Κατσίγρα, Παπακυριαζή 24, Λάρισα) και είναι ανοιχτή στο κοινό.

“Μιλώντας ανοιχτά για τον καρκίνο του μαστού, στοχεύουμε στη σωστή ενημέρωση σχετικά με τη νόσο και συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην απομυθοποίησή της”, αναφέρουν οι διοργανωτές.

Θέματα

Η θεματολογία των εισηγήσεων περιλαμβάνει τα τελευταία ιατρικά δεδομένα σχετικά με τον πρώιμο αλλά και το μεταστατικό καρκίνο μαστού, ενώ θα παρουσιαστεί καιη σημασία της θεραπείας των ασθενών σε οργανωμένα κέντρα μαστού.

Παράλληλα, θα αναλυθούν και οι συναισθηματικές ανάγκες των γυναικών που βιώνουν την ασθένεια.

Λόγο στη βραδιά θα έχουν και οι ίδιες οι γυναίκες με καρκίνο μαστού, μέσω ασθενούς που θα περιγράψει την προσωπική της εμπειρία.

Τέλος, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η mobile εφαρμογή «MΥ Alma», η οποία δημιουργήθηκε από το «Άλμα Ζωής» με στόχο την ενημέρωση και την υποστήριξη των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο μαστού.

Στο τέλος των ομιλιών θα δοθεί χρόνος για διάλογο με το κοινό. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ελαφρύ δείπνο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την υποστήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου