ΛΑΡΙΣΑ

Έξι περιστατικά ύποπτα για γρίπη στη Λάρισα. Σε κρίσιμη κατάσταση τρεις ασθενείς

έξι-περιστατικά-ύποπτα-για-γρίπη-στη-λ-630697

Έξι είναι συνολικά τα περιστατικά ύποπτα για γρίπη, που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας καθώς και στο Πανεπιστημιακό, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη 100% αν πρόκειται όντως για κρούσματα γρίπης, πόσο μάλλον για το αν πρόκειται για το στέλεχος Η1Ν1.

Τρία από αυτά τα περιστατικά νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας διασωληνωμένα, και άλλα δύο στο Πανεπιστημιακό, σύμφωνα με τον διοικητή, Παναγιώτη Νάνο. Χαρακτηριστικά ωστόσο αναφέρει ότι σε καθημερινή βάση καταγράφονται τουλάχιστον 30 περιπτώσεις ασθενών που σπεύδουν στα νοσοκομεία της θεσσαλικής πρωτεύουσας με συμπτωματολογία που παραπέμπει σε γρίπη, προκειμένου να λάβουν φροντίδα και οδηγίες από τους γιατρούς.

«Το θέμα είναι ότι ο ιός επηρεάζει το σύνολο του γενικού πληθυσμού και όχι μόνο άτομα με σοβαρές παθήσεις» αναφέρει από την άλλη ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Λάμπρος Καραγιώργος στεκόμενος στη σημασία των ατομικών μέτρων υγιεινής αλλά και στο να απευθύνονται όσοι εμφανίζουν συμπτώματα (ειδικά υψηλό πυρετό) στον γιατρό τους. Για τα περιστατικά που νοσηλεύονται στο Γενικό, σημείωσε ότι είναι μεν σοβαρά αλλά όχι σε επικίνδυνη κατάσταση.

Η κατάσταση πάντως στο Γενικό Νοσοκομείο σύμφωνα με τον κο Καραγιώργο είναι οριακή, αφού περιγράφει μία δύσκολη κατάσταση στα επείγοντα, τη στιγμή που οι περικοπές ολοένα φέρνουν προβλήματα στο προσκήνιο. «Πριν λίγες ημέρες ήρθε η Πολεοδομία και απέκλεισε μέρος του φαρμακείου του Νοσοκομείου γιατί υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζόμενους» υποστηρίζει ο πρόεδρος των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

(thessaliatv.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου