ΛΑΡΙΣΑ

H διοίκηση του Γ.Ν.Λαμίας για την αδικοχαμένη Ιωάννα: Κανένα παιδί δεν πέθανε εδώ

h-διοίκηση-του-γ-ν-λαμίας-για-την-αδικοχ-635515

Τουλάχιστον τρεις φορές, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας επανέλαβε ότι “τόσο η Ιωάννα Κουτσοπάνου όσο και ο 9χρονος Δημήτρης Κατσαούνος, νοσηλεύτηκαν αλλά δεν κατέληξαν στο Νοσηλευτικό ίδρυμα της Λαμίας αλλά στη Λάρισα και την Αθήνα αντίστοιχα”. Δεν παρέλειψαν μάλιστα τόσο ο Διοικητής κ. Χατζημαργαρίτης όσο και ο αναπληρωτής του κ. Κολοκυθάς να κατηγορήσουν σε έντονο ύφος τα ΜΜΕ για διαστρέβλωση της αλήθειας και για πρωτοφανή διαχείριση των περιστατικών που πλήττουν το Νοσοκομείο.

Πάντως, η διοίκηση δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση γιατί εφόσον τόσες ημέρες οι δημοσιογράφοι “έπλητταν” τη φήμη του Νοσοκομείου,δεν υπήρξε ούτε ένα δελτίο τύπου προκειμένου το ίδιο το Νοσοκομείο να ρίξει φως στα γεγονότα, να δώσει απαντήσεις και να διαφυλάξει την φήμη του.

Η Ιωάννα έφυγε για τη Λάρισα με διάγνωση για διάτρηση – Δεν γνωρίζουμε γιατί χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα

Σύμφωνα με την δήλωση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Σφύρα, η 14χρονη διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Λάρισας με διάγνωση στην οποία αναφέρονταν “διάτρηση ανωτέρω πεπτικού”.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Σφύρα υπήρξε και περαιτέρω τηλεφωνική ενημέρωση για την κατάσταση του παιδιού. Από εκεί και μετά, το Νοσοκομείο Λαμίας δεν μπορεί να απαντήσει γιατί εφόσον οι γιατροί της Λάρισας γνώριζαν για διάτρηση, προχώρησαν σε αφαίρεση σκωλικοειδίτιδας.” Εμείς κατευθύναμε για την πιθανή διάγνωση και εγγράφως και προφορικώς για τους γιατρούς της Λάρισας οι οποίοι είχαν όλο το χρόνο να το εξετάσουν και να χειρουργήσουν”

Απαντώντας στο γιατί μεσολάβησαν εννέα ώρες μέχρι οι γιατροί της Λαμίας να υποβάλλουν την Ιωάννα σε ακτινογραφία, ο κ. Σφύρας ανέφερε “δεν κάνουμε ακτινογραφίες αμέσως στα παιδιά. Μετά μπορεί να έρθετε και να πείτε γιατί ακτινογραφήσατε το παιδί μου…

Η ακτινογραφία έγινε όταν έπρεπε να γίνει και τηρήθηκε το πρωτόκολλο”.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ καθώς και ερωτήσεις των δημοσιογράφων

Δεν έγινε ΕΔΕ στη Λαμία για τον 9χρονο Δημήτρη… Πέθανε στο Παίδων

1,5 χρόνο μετά την κατάληξη του μόλις 9 χρονών Δημήτρη Κατσαούνου, οι γονείς ακόμη περιμένουν τη δικαίωση. Η μήνυση που έχουν καταθέσει κατά παντός υπευθύνου δεν έχει οδηγήσει ακόμη πουθενά.

Στο Νοσοκομείο Λαμίας πάντως, παρά το ότι το παιδί νοσηλεύτηκε και χειρουργήθηκε πριν διακομιστεί στην Αθήνα, δεν έγινε ποτέ ΕΔΕ για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες. Άλλωστε όπως ανέφερε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας, ο Δημήτρης απεβίωσε στο Αγλαϊα Κυριακού και ουδείς από τη Λαμία γνωρίζει αν έγινε ΕΔΕ και στο Νοσοκομείο όπου κατέληξε το παιδί.

Σύμφωνα με τη διοίκηση δεν είναι απαραίτητη η ΕΔΕ εφόσον τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την οικογένεια του άτυχου Δημήτρη καμία απάντηση δεν έχει δοθεί μέχρι και σήμερα για το τραγικό συμβάν από την Υπηρεσία που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Για σωρεία λαθών, ολιγωριών και παραλείψεων έχει κάνει λόγο ο θείος του μικρού αγοριού, «Ενώ είχε ρήξη εντέρου, του έδιναν καθαρτικά φάρμακα. Ήρθαμε στην Αθήνα και μετά από τέσσερις ώρες το παιδί έπαθε ανακοπή. Πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να παρέμβει και το υπουργείο Υγείας να δουν τι γίνεται σε αυτή την παιδιατρική κλινική στη Λαμία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Αργυρός.


Πηγή: lamianow.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου