ΛΑΡΙΣΑ

Δυναμική συμμετοχή της Θεσσαλίας στην SIAL PARIS 2018 στο Παρίσι

δυναμική-συμμετοχή-της-θεσσαλίας-στη-836908

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση SIAL PARIS 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κλάδο τροφίμων και ποτών παγκοσμίως.

Η έκθεση έλαβε χώρα από τις 21 έως και τις 25 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte Exposition Park του Παρισιού και η Θεσσαλία εκπροσωπήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα Επιμελητήρια Λάρισας και Μαγνησίας και από τις παρακάτω 10 τοπικές επιχειρήσεις:

ΛΥΤΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε., ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ, ΑΓΡΟΝΑΤΣ ΑΕ, Ελληνική Βιοτεχνία Κονσερβοποιίας ΕΛΒΑΚ Α.Ε., ΦΩΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ, ΚΑΤΣΑΒΡΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΦΟΙ ΑΝΤ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΑΕ, ΒΗΛΑΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ “MOLY THE MYTHIC ANTIDOTE”, ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Η SIAL PARIS πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια και λόγω του μεγέθους της, της μεγάλης προσέλευσης εμπορικών επισκεπτών, του κύρους της, της ποικιλίας και της ποιότητας των προϊόντων του παρουσιάζονται, αποτελεί μια από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές προβολής των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Η έκθεση φέτος προσέλκυσε περισσότερους από 7.000 εκθέτες από 109 χώρες και 150.000 επισκέπτες από 194 χώρες από όλο τον κόσμο. 300 ελληνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν, εκ των οποίων οι 25 ήταν Θεσσαλικές. Η σημαντική αυτή συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων αποδεικνύει την στροφή τους στην προώθηση των προϊόντων τους εκτός Ελλάδας και συντελεί στην αύξηση των εξαγωγών.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας κέρδισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, ενώ οι Θεσσαλοί επιχειρηματίες πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με σκοπό την προώθηση των ποιοτικών προϊόντων τους, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και την προοπτική τους.

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Λαδόπουλος, ενώ συμμετείχαν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Δρ. Δημήτριος Σταυρίδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πουτσιάκας Νικόλαος. Το Επιμελητήριο Λάρισας εκπροσωπήθηκε από τη Γενική Γραμματέα κα Καλλιόπη Τζήκα, τους Διοικητικούς Συμβούλους κ.κ. Κουρδή Ιωάννη και Χελιδόνη Αναστάσιο και τον Πρόεδρο του τμήματος Εμπορίου κ. Δημοβέλη Γεώργιο.

Τη συμμετοχή της Ελλάδας τίμησε με την παρουσία του, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, η πρέσβης της Ελλάδος στη Γαλλία κυρία Μπαλτά Αγλαΐα και η εμπορική ακόλουθος της Ελλάδος στη Γαλλία κυρία Μητά Ευφροσύνη.

Ο κύριος Λαδόπουλος, στο περίπτερο της Περιφέρειας, είχε ιδιαίτερες και ξεχωριστές συζητήσεις με συναδέλφους του αντιπεριφερειάρχες και εκπροσώπους άλλων περιφερειών. Της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, της Ηπείρου, της Κρήτης και της Πελοποννήσου με τους οποίους συζήτησαν για κοινά θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και την εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης και σε συνεργασία με τα ελληνικά εστιατόρια «Μavromatis», με έδρα το Παρίσι, πραγματοποίησαν μία εκδήλωση γαστρονομίας στη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν συνταγές με υλικά προερχόμενα από τη Θεσσαλία, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο τις γεύσεις και τα προϊόντα του τόπου μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου