ΛΑΡΙΣΑ

Συστάσεις στους λογιστές για προσοχή με τα προσωπικά δεδομένα

συστάσεις-στους-λογιστές-για-προσοχή-749348

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Λάρισας (ΕΦΕΕΛ) διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα για το νέο κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Στην ημερίδα δόθηκε έμφαση στην οργάνωση και προετοιμασία για την πλήρη συμμόρφωση με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για την εφαρμογή και κυρίως τις υποχρεώσεις που έχουν τα λογιστήρια. Έγινε λεπτομερής ανάλυση για το τι είναι Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα και δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις για τις μεθόδους ανίχνευσης καταγραφής και διερεύνησης περιστατικών παραβιάσεων.

Δόθηκαν οδηγίες για το ποιος είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας και ποιος ο εκτελών την επεξεργασία οι υποχρεώσεις και ευθύνες που αναλογούν. Επειδή ο κλάδος των Φοροτεχνικών Λογιστών λόγω φύσεως της εργασίας διαχειρίζεται Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα συνίσταται μεγάλη προσοχή διότι οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί και επισύρουν ποινές.

Η εκδήλωση ήταν ενδιαφέρουσα και διεξήχθη στο Επιμελητήριο Λάρισας Παπακυριαζη 44 με ομιλητές τους :

ΠΑΠΑΛΕΞΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ -Οικονομολόγο – Σύμβουλο Επιχειρήσεων – Α’ Αντιπρόεδρο Επιμελητηρίου Λάρισας

ΦΙΛΙΠOΠΟΥΛΟ ΧΡΗΣΤΟ-Ηλεκτρονικό Μηχανικό – Στέλεχος Αναπτυξιακής Εταιρείας Επιμελητηρίου Λάρισας

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΑΡΗ: Διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό-Διδάκτωρ Οπτικών Τηλεπικοινωνιών-Ιδρυτή και Διευθύνων Σύμβουλο της Pasteque Electronics-Έκτακτος καθηγητής στο ΤΕΙ Θεσσαλίας στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ΤΕ)-και Μηχανικών Πληροφορικής (ΤΕ).

[larissanet.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου