ΛΑΡΙΣΑ

Ξεκινά αύριο το 8ο πανελλήνιο συνέδριο ρευματικών και αυτοάνοσων παθήσεων

ξεκινά-αύριο-το-8ο-πανελλήνιο-συνέδριο-753204

Οι τελευταίες εξελίξεις στην παθογένεια, τη διάγνωση και θεραπεία των ρευματικών/αυτοάνοσων νοσημάτων θα παρουσιαστούν στο 8ο πανελλήνιο συνέδριο ρευματικών και αυτοάνοσων νοσημάτων, που ξεκινά στη Λάρισα (ξενοδοχείο Imperial), αύριο Παρασκευή και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας και του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Κλινική Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Κορυφαίοι καθηγητές από την Ελλάδα και το Ισραήλ θα αναπτύξουν ενδιαφέροντα θέματα, ενώ επιπλέον, φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την έρευνα που γίνεται για τα νοσήματα στα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Στο συνέδριο θα γίνει πλήρης ανασκόπηση των ρευματικών/αυτοάνοσων νοσημάτων. Θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στη ρευματοειδή αρθρίτιδα και τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου στη νόσο, στο συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, στο σύνδρομο Sjogren, στη σκληροδερμία, στις αγγειίτιδες, στην ψωριασική αρθρίτιδα και σε άλλες σπονδυλοαρθρίτιδες, στην ουρική αρθρίτιδα και στην οστεοπόρωση.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και ειδικά θέματα, όπως προσβολή των ματιών στα ρευματικά και αυτοάνοσα νοσήματα, διαχείριση εξανθήματος δέρματος με φουσκάλες και ασθενούς με δύσπνοια (λαχάνιασμα )με την προσπάθεια. Τέλος, η αντιμετώπιση παιδιών με νεανική αθρίτιδα ή με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο καθώς και η μετάβαση των παιδιών με ρευματικό αυτοάνοσο νόσημα από τον παιδίατρο στο ρευματολόγο ενηλίκων είναι δύο ευαίσθητα θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν εκτενώς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου