ΛΑΡΙΣΑ

Το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος 2017 στη Θεσσαλία

το-ιστορικό-ράλλυ-ελλάδος-2017-στη-θεσσαλ-293968

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) με την Περιφέρειας Θεσσαλίας και τους Δήμους Λαρισαίων, Τεμπών, Αγιάς και Καλαμπάκας, διοργανώνουν στις 13,14 και 15 Οκτωβρίου 2017 έναν πολύ μεγάλο αγώνα αυτοκινήτων, το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος 2017.

Εκκίνηση του αγώνα θα γίνει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19.00 από την Κεντρική πλατεία της Λάρισας και το Αρχαίο θέατρο της πόλης. Η διαδρομή του θα εκταθεί σε μεγάλο τμήμα της Θεσσαλίας, από το Σκλήθρο της Αγιάς μέχρι την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, ενώ το κέντρο του αγώνα και το service park θα βρίσκονται στην σκεπαστή αγορά της Νεάπολης στη Λάρισα. Τέλος ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής 15 Οκτωβρίου στην Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και προσμετρά στο «Trophy for Historic Regularity Rallies» της FIA, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Regularity Rally, στο 53ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, στο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων καθώς και στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου οι διοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Τον Οκτώβριο η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού χτυπά στη Θεσσαλία. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια στην οποία όλοι όσοι συμμετέχουν θα χαρούν τις διαδρομές και τις ομορφιές της περιοχής μας. Με συνέργεια και συνεργασία όλων των φορέων (Περιφέρεια, Δήμοι, ΟΜΑΕ, χορηγοί και εθελοντές), πετυχαίνουμε μεγάλες διοργανώσεις με ουσία τόσο για την κοινωνία, όσο και για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την τοπική οικονομία. Να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στη άψογη σχεδίαση του αγώνα καθώς και τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες για την ασφάλεια των δρόμων».

Απόστολος Καλογιάννης – Δήμαρχος Λαρισαίων: «Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η θεσσαλική πρωτεύουσα στήριξε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια και ήδη οι πολίτες της Λάρισας έχουν εκδηλώσει θερμό ενδιαφέρον να σταθούν δίπλα σ’ αυτήν την τόσο σημαντική εκδήλωση, που ευχόμαστε να συνεχίσει να διοργανώνεται στην περιοχή μας. Να ευχαριστήσω την ΟΜΑΕ και όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας».

Νίκος Ευαγγέλου – Δήμαρχος Ελασσόνας: «Αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για τον Δήμο Ελασσόνας να φιλοξενήσει διαδρομές του αγώνα στην περιοχή μας. Από την πλευρά μας στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις, μόνο οφέλη θα έχει για την περιοχή μας και ευελπιστούμε να γίνει θεσμός».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, Δημήτρης Μιχελακάκης, από την πλευρά, του ευχαρίστησε άπαντες τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη φιλοξενία, τονίζοντας ότι είναι χαρά για την ΟΜΑΕ το να συνεισφέρει στην προβολή αυτής της τόσο όμορφης περιοχής.

Κώστας Ράντος – Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας: «Να ευχαριστήσω τη ΟΜΑΕ για την επιλογή των Μετεώρων στη διαδρομή τους και τον Περιφερειάρχη που στηρίζει όλες τις διοργανώσεις στην περιοχή μας. Όλοι εμείς μεγαλώσαμε με το Ράλλυ Ακρόπολις τη δεκαετία του ‘70 και τι πιο όμορφο να δούμε ξανά αυτοκίνητα που πρωταγωνίστησαν εκείνη την εποχή».

Γεωργία Τσιόπα-Λύτρα Αντιδήμαρχος Τεμπών: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τα γραφικά Τέμπη συμπεριλαμβάνονται στις διαδρομές του Ράλλυ. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Θεσσαλίας που στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις.

Παρόντες στο πάνελ ήταν εκπρόσωποι των χορηγών του αγώνα. Ανάμεσά τους ο κ. Κων/νος Καϊτελίδης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων & Συντονισμού Εσωτερικού Ελέγχου/Ποιότητας της «ΑΕΡΙΟ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας», η κ. Ευθυμία Καλογήρου, Διευθύντρια Θεσσαλίας της ΕΔΑ (Εταιρεία Δικτύων Αερίου), η κ. Αικατερίνη Νατσιούλα, υπεύθυνη σταθμού «Πάρκινγκ Πλατεία» και ο κ. Ανδρέας Σίτος από την «Κατασκευές Οπλισμένου Σκυροδέματος Σίτος» και ο υπεύθυνος Μηχανοκίνητου τμήματος του Συλλόγου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Λάρισας κ. Νίκος Χριστοδούλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου