ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Μετάλλιο στην Κωνσταντινούπολη για τον 17χρονο Βολιώτη Κων. Λιβογιάννη

μετάλλιο-στην-κωνσταντινούπολη-για-τ-784456

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η παρουσία του Βολιώτη αθλητή τεχνικής κολύμβησης, Κωνσταντίνου Λιβογιάννη, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων, που χθες έκανε την πρεμιέρα του στην Κωνσταντινούπολη.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ο ταλαντούχος αθλητής του ΝΟΒΑ και της Εθνικής ομάδας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ διπλά πέδιλα, με χρόνο 42.91 που αποτελεί και νέο ατομικό ρεκόρ. Ο Λιβογιάννης, στα πρωινά προκριματικά είχε προκριθεί στον τελικό ως 5ος, με χρόνο 44.93.

Στον τελικό του αγωνίσματος, ο 17χρονος Βολιώτης κολυμβητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο, κατεβάζοντας τον ατομικό του χρόνο και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Αλεξέι Φέντκιν, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ Νέων, με επίδοση 41.56 (είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ και στα προκριματικά με 42.46). Ο έτερος Έλληνας, Αριστείδης Κωνσταντινίδης, που είχε προκριθεί ως 3οςστα προκριματικά, στον τελικό κατέλαβε την 4η θέση.

Στις πρώτες του δηλώσεις στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ,μετά τη νέα του μεγάλη επιτυχία ο Λιβογιάννης σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου την Ομοσπονδία την Ομάδα μου ΝΟΒΑ καθώς επίσης και την οικογένεια μου που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζει. Επίσης, θέλω να αφιερώσω τη νίκη μου στα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι».

Η ελληνική αποστολή, πέρα του ασημένιου που κατέκτησε ο Βολιώτης πρωταθλητής πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο με τον Κωνσταντίνο Τερζανίδη, στα 400μ επιφάνειας, με χρόνο 3:09.49.

Αποκλείστηκαν με ενστάσεις!

Στη σκυτάλη των 4Χ100 διπλά πέδιλα μεικτή, τόσο ο Κωνσταντίνος Λιβογιάννης όσο και η Ελευθερία Στάμου αποτέλεσαν τους δύο εκ των τεσσάρων αθλητών της Εθνικής και κατετάγησαν 7οι στα προκριματικά, περνώντας στον τελικό. Ωστόσο, έπειτα από ενστάσεις οι οποίες έγιναν δεκτές, άλλων χωρών και συγκεκριμένα τριών, η ελληνική ομάδα κατετάγη τελικά στην 9η θέση και δεν αγωνίστηκε στον τελικό.

Σήμερα η συνέχεια

Σήμερα, οι Βολιώτες αθλητές αγωνίζονται στα προκριματικά των 200μ Διπλά Πέδιλα, με στόχο την πρόκριση στους αντίστοιχους απογευματινούς τελικούς. Ο Λιβογιάννης, στη γενική κατάταξη βρίσκεται στη 2η θέση, πίσω από τον κάτοχο του χρυσού μεταλλίου και στα 100μ Ρώσου Φέντκιν, με 1:38.54, ωστόσο στη 2η προκριματική σειρά όπου αγωνίζεται είναι πρώτος σε σύνολο έξι αθλητών και αναμένεται να προκριθεί στον τελικό.Από την άλλη, ηΣτάμου είναι 5η στη γενική κατάταξη με 1:50.50 και δεύτερη στη σειρά της, πίσω από την έτερη Ελληνίδα, Ευδοξία Θωμάκου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου