ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Συγκίνηση για τον Κώστα Παπαλό

συγκίνηση-για-τον-κώστα-παπαλό-883975

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην πόλη του Βόλου η είδηση ότι ο Κώστας Παπαλός δεν υπάρχει πια. Ο πρώην δήμαρχος Καρδίτσας «έσβησε» σε ηλικία 59 χρόνων, μετά από διετή μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Το άγγελμα του θανάτου του έχει βυθίσει στο πένθος την Καρδίτσα.

Από χθες στα δημοτικά κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ οι υπηρεσίες του δήμου σήμερα από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου θα παραμείνουν κλειστές.

Σε βαρύ κλίμα συνεδρίασε επίσης το δημοτικό συμβούλιο και αποφάσισε η κηδεία του να τελεστεί δημοσία δαπάνη. Παράλληλα αποφασίστηκε να δοθεί το όνομά του σε δημοτική οδό της πόλης και να ονομαστεί το αεροδρόμιο της Μυρίνης «αεροδρόμιο Κωνσταντίνου Παπαλού».

Πρόκειται για ένα μικρό αεροδρόμιο cargo, το οποίο κατασκευάστηκε επί των ημερών του στον δήμο.

Ο Κώστας Παπαλός πάλεψε γενναία μέχρι το τέλος. Μάλιστα μέχρι από πριν λίγες ημέρες, παρ’ ότι βρισκόταν στο κρεβάτι του πόνου, παρακολουθούσε και συμμετείχε διαδικτυακά στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των υπολοίπων οργάνων, διατηρώντας άσβεστο το πάθος του για προσφορά και συμμετοχή στα κοινά της τοπικής κοινωνίας της Καρδίτσας.

Στη Μαγνησία ο εκλιπών είχε πολλούς φίλους. Προερχόταν από τον χώρο της κεντροδεξιάς παράταξης. Ηταν στενός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Εχαιρε της εκτίμησης όλων, ενώ ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι του αναγνώριζαν τη μεγάλη αγάπη που είχε για την Καρδίτσα.

Ως δήμαρχος Καρδίτσας και παλαιότερα του δήμου Κάμπου είχε επισκεφτεί πολλές φορές τον Βόλο για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις συλλόγων συμπατριωτών του.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο γιος του με την ακόλουθη δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέροντας: «Πατέρα μου, όπως πίστευαν οι αρχαίοι Ελληνες, που τόσο πολύ θαύμαζες, τα παιδιά οφείλουν να ξεπεράσουν τους γονείς τους. Ομολογώ ότι στη δική σου περίπτωση, μας αναθέτεις, και στους τρεις γιους σου, ένα πολύ δύσκολο έργο. Ας αναπαύεται η ψυχούλα σου…».

Ο Κώστας Παπαλός γεννήθηκε στη Μέλισσα Καρδίτσας. Την περίοδο 1982-1988 σπούδασε χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Ηταν παντρεμένος με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Γιάννα Πούλιου και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Χρυσόστομο, τον Θωμά και τον Φίλιππο. Από τα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό.

Αργότερα τον κέρδισε η αυτοδιοίκηση. Διατέλεσε διαδοχικά πρόεδρος στην κοινότητα Μέλισσας, αργότερα δήμαρχος Κάμπου και στη συνέχεια εκλέχτηκε δήμαρχος στην Καρδίτσα.

Συλλυπητήρια φορέων

«Υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας ανιδιοτελής μαχητής των ιδεών και των αξιών. Δυναμικός, πρωτοπόρος, ανιδιοτελής, πάντα διεκδικητικός, πραγματικός δημοκράτης και με βαθιά διάθεση προσφοράς. Ο Κώστας Παπαλός ήταν συνολικά αποδεκτός από την τοπική κοινωνία. Υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση με αφοσίωση, πάθος και όραμα για την Καρδίτσα, σφραγίζοντας με το έργο του τη σημερινή της φυσιογνωμία και αφήνοντάς μας μια σημαντική παρακαταθήκη. Η μνήμη του, το έργο του και ο τρόπος σκέψης του θα αποτελούν πηγή έμπνευσης», επισημαίνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από την πλευρά του αναφερόμενος στον Κώστα Παπαλό, επισήμανε πως ήταν ένας εξαίρετος χαρακτήρας, ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός με συγκροτημένη πολιτική σκέψη και ικανότητα υλοποίησης, αφοσιωμένος στην υπηρεσία του πολίτη. «Σεμνός, εργατικός, αποτελεσματικός, συνεργατικός, λογικός, αφήνει πίσω του διακριτό αποτύπωμα σε όλες τις θέσεις ευθύνης που ανέλαβε, κερδίζοντας την αγάπη και τον σεβασμό των ανθρώπων που συνεργάστηκαν μαζί του, αλλά και των συμπολιτών του. Το κενό δυσαναπλήρωτο, το έργο του παρακαταθήκη. Συνεργαστήκαμε για το καλό της Καρδίτσας και μας συνέδεε ειλικρινής φιλία. Θα τον θυμάμαι πάντα με αγάπη».

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εκδόθηκαν επίσης από τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα, τους βουλευτές Καρδίτσας, καθώς και συνδικαλιστικούς φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου