ΕΛΛΑΔΑ

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του ηρωικού πιλότου [εικόνες]

σε-λαϊκό-προσκύνημα-η-σορός-του-ηρωικο-50594

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, την ιδιαίτερη πατρίδα του πιλότου της Π.Α. Γιώργου Μπαλταδώρου που έχασε τη ζωή του την Πέμπτη.

Από τις 10.30 το πρωί, η σορός του έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην εκκλησία του χωριού, ενώ στις 14:00 σήμερα το μεσημέρι θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία στον τόπο καταγωγής του.

Στην εξόδιο ακολουθία θα παραστεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, ο υπουργός Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του σμηναγού, η οποία είχε μιλήσει μαζί του πριν απογειωθεί για τη μοιραία πτήση. «Σ’ αγαπάμε, να προσέχεις. Ο Θεός μαζί σου», ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσε ο Γιώργος Μπαλταδώρος από την σύζυγό του, όπως αναφέρει το «Ε».

Οι γονείς και η σύζυγος του άτυχου πιλότου έφτασαν το απόγευμα της Παρασκευής στο πατρικό στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Το κλίμα ήταν και είναι βουβό από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο άτυχος χειριστής έχασε τη ζωή του όταν συνετρίβη το Mirage 2000-5 την Πέμπτη το μεσημέρι ανοιχτά της Σκύρου.

Ανθρωποι από το περιβάλλον της οικογένειας έλεγαν, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ότι ο πατέρας του έχει καταρρεύσει, ενώ η μητέρα του είναι κλεισμένη σε ένα δωμάτιο με μία μπλούζα του ήρωα πιλότου στην αγκαλιά και δεν θέλει ή δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί.

Πηγή: iefimerida.gr, Φωτογραφίες: karditsalive.net

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου