ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Έτοιμοι για τον κόμβο της Νίκαιας οι αγρότες της Καρδίτσας

έτοιμοι-για-τον-κόμβο-της-νίκαιας-οι-αγ-173617

«Υγεία και Αγώνες» ήταν το μήνυμα της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που έκοψε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Βαγγέλης Μπούτας πλαισιωμένος από το υπόλοιπο Δ.Σ. Το φλουρί κέρδισε ο Αγροτικός Σύλλογος Καλογριανών

Τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών βγάζουν από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου οι αγρότες στον κάμπο της Καρδίτσας, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην εθνική οδό και το στήσιμο μπλόκου.

Οι προετοιμασίες στις τάξεις του αγροτικού κόσμου για την κορύφωση των κινητοποιήσεων έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία. Ο «κύβος ερρίφθη» στη χθεσινή σύσκεψη εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ).

Από τη Δευτέρα αρχίζουν οι ενημερωτικές περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά, ενώ από τις 12 του μήνα τα τρακτέρ θα αρχίσουν να βγαίνουν στις πλατείες των χωριών με προοπτική εξόδου στην εθνική οδό και στησίματος ενός πανθεσσαλικού μπλόκου.

Με τις προετοιμασίες να εντείνονται τις επόμενες ημέρες, η ΕΟΑΣΚ συγκαλεί στις 15 Ιανουαρίου στον Παλαμά παγκαρδιτσιώτικη αγροτική σύσκεψη, όπου ο αγροτικός κόσμος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις. Όμοιες ενέργειες θα γίνουν και στους άλλους θεσσαλικούς Νομούς, ενώ ακολούθως η συντονιστική επιτροπή της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων λαμβάνοντας υπόψη την γενικότερη εικόνα στη χώρα, θα λάβεις τις οριστικές αποφάσεις για συντονισμένες κινήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

Από τη σύσκεψη που έγινε χθες με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 20 Συλλόγους, δεν έλειψε το εορταστικό πνεύμα. Με το μήνυμα «υγεία και αγώνες» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Μπούτας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, με τους παρευρισκόμενους να ανταλλάσσουν ευχές για το νέο έτος και την επερχόμενη κορύφωση των κινητοποιήσεων.

Οι επιβαρύνσεις που φέρνει ο ερχομός του 2018 με το νέο ασφαλιστικό και το φορολογικό κυριάρχησαν στη σύσκεψη, όπως και το πρόβλημα των «ανοιχτών» τιμών που αποτελεί πληγή για τους μικρομεσαίους αγρότες τα τελευταία χρόνια.
Τονίστηκε η ανάγκη ενημέρωσης των αγροτών για τα ζητήματα που ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο, ώστε να γίνει κατανοητό το μέγεθος των συνεπειών. Παράλληλα να αντιληφθούν οι μικρομεσαίοι αγρότες τη σημασία που έχει το πλαίσιο των αιμάτων που έχει διαμορφωθεί μέσα από κοινές αποφάσεις, όπως και την ανάγκη ενίσχυσης του αγροτικού κινήματος. Για το λόγο αυτό προγραμματίστηκαν ενημερωτικές συσκέψεις στα καμποχώρια του Νομού.

[thessaliatv.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου