ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Απέκτησε αξονικό μετά από ένα χρόνο, το Νοσοκομείο Καρδίτσας

απέκτησε-αξονικό-μετά-από-ένα-χρόνο-το-216199

Μετά από δωρεά της εταιρίας ΙΑΣΙΣ και αφού επί ένα ολόκληρο χρόνο δεν διέθετε αξονικό τομογράφο, με συνέπεια τα επείγοντα περιστατικά να μεταφέρονται στο γειτονικό νοσοκομείο των Τρικάλων ή σε ιδιώτες στην Καρδίτσα, σήμερα το Νοσοκομείο Καρδίτσας, απέκτησε τελικά αξονικό τομογράφο, ο οποίος, ωστόσο, θα λειτουργεί μόνο τις πρωινές ώρες, λόγω έλλειψης προσωπικού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το απόγευμα, αλλά και τη νύκτα, όσα επείγοντα περιστατικά θα παρουσιάζονται, θα παραπέμπονται και πάλι στους ιδιώτες, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει το ερώτημα «ποιος θα πληρώσει» το κόστος του ιδιωτικού τομογράφου.

Τέλος, άλλη μια αντίφαση σκιάζει τον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας, δεδομένου ότι ο μαγνητικός τομογράφος Καρδίτσας, ο οποίος, ευτυχώς, για την ώρα δουλεύει, μπορεί και λειτουργεί δυο φορές την εβδομάδα κατά τις απογευματινές ώρες στο πλαίσιο των εξωτερικών ιατρείων, και φυσικά με το αναλογούν αντίτιμο τους ασθενείς.
Κατά συνέπεια, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καρδίτσας,κ. Δάλλα, όπως βρήκε λύση για την έμμισθη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου κατά τις απογευματινές ώρες, οφείλει να αναζητήσει λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία του αξονικού τομογράφου 24ωρες το 24ωρο, όταν γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, ότι το συγκεκριμένο διαγνωστικό δημόσιο εργαλείο, είναι το μόνο σε επίπεδου νομού.

Καρδίτσα, Δίκτυο ΕΡΤ Θεσσαλίας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου