ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Με επιτυχία το παραδοσιακό γλέντι στους Σοφάδες

με-επιτυχία-το-παραδοσιακό-γλέντι-στο-654587

Με πολύ χορό, τραγούδι αλλά πάνω από όλα αποκριάτικη διάθεση πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική πλατεία των Σοφάδων, στο πλαίσιο των καρναβαλικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δ.Ο.Π.Α.Π Σοφάδων.

Χιλιάδες δημότες και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χορούς από περιοχές της Ελλάδας και στο τέλος να ξεφαντώσουν στο γλέντι που στήθηκε και έντυσε μουσικά ο γνωστός στο πανελλήνιο Χρυσόστομος Μητροπάνος με την ορχήστρα του.

Υποδοχή συγκροτημάτων

Το πρόγραμμα του Σαββάτου ξεκίνησε ουσιαστικά από το απόγευμα στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου. Εκεί ο Δήμος Σοφάδων υποδέχτηκε τα συγκροτήματα που εμφανίστηκαν αργότερα στην πλατεία και δώρισε σε κάθε συγκρότημα ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα. Οι επικεφαλής των συγκροτημάτων ευχαρίστησαν για την ζεστή φιλοξενία τον πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Π Σοφάδων Παναγιώτη Τουλιά και την πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων Κατερίνα Σταθοπούλου.

Αμέσως μετά, με παραδοσιακή «πατινάδα», τα μέλη των συγκροτημάτων κατευθύνθηκαν χορεύοντας προς την κεντρική πλατεία για το κυρίως πρόγραμμα, ενώ προπορεύονταν η ορχήστρα.

Στην κεντρική πλατεία

Άρτια ήταν η οργάνωση στην κεντρική πλατεία των Σοφάδων όπου εκτυλίχθηκε το κυρίως πρόγραμμα. Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Θάνου Σκάρλου, που μεταξύ άλλων ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης και ιδιαίτερα τους εθελοντές, τη σκυτάλη πήραν τα συγκροτήματα. Το χορό άνοιξαν γαϊτανάκια και σεργιάνι από το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων και αμέσως μετά ο Σύλλογος «Φαέθων» Λευκίμμης Κέρκυρας, με τις παραδοσιακές ενδυμασίες πρόσφερε στο κοινό ένα πολύ όμορφο θέαμα.

Ακολούθησε η Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης που με τους λεβέντικους ποντιακούς χορούς κέρδισε επάξια το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κοιλάδας και Νέων Καρυών Λάρισας παρουσίασε χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας προσφέροντας επίσης μοναδικές στιγμές.

Εν συνεχεία χόρεψαν τα μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ματαράγκας κινούμενα σαφώς σε ποιο οικεία «χορευτικά μονοπάτια» για το κοινό.

Το επόμενο συγκρότημα ήταν από τον Μορφωτικό Σύλλογο Αχλαδιάς, που κι αυτό με τη σειρά του χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο.

Το πρόγραμμα των χορευτικών συγκροτημάτων έκλεισε με το παραδοσιακό σεργιάνι από το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων, που πρόσφερε μια μοναδική πανδαισία χρωμάτων, χορού και μουσικής.

Γλέντι για όλους

Μετά το πέρας των συγκροτημάτων, όλος ο κόσμος κατευθύνθηκε στον σκεπαστό χώρο που είχε διαμορφωθεί στην πλατεία και διασκέδασε υπό τους ήχους της ορχήστρας του Χρυσόστομου Μητροπάνου που συνόδευσαν οι μουσικοί, Γ. Κοτσίνης – κλαρίνο, Θ. Κωνσταντίνου – λαούτο και τραγούδι, Μ. Κόττορος – βιολί, Γ. Σερίφης – κρουστό.

Καθ’ όλη την διάρκεια του γλεντιού προσφέρονταν σε όλους παραδοσιακό μπλουγούρι με πρόβειο κρέας και κρασί.

Όπως ήταν αναμενόμενο το κέφι γρήγορα ανέβηκε με τα τραγούδια και ο κόσμος που κατέκλυσε ασφυκτικά τον χώρο συμμετείχε σε μια εκδήλωση που σημείωσε τεράστια επιτυχία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου