ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Καρδίτσα

εξαρθρώθηκε-εγκληματική-ομάδα-στην-κ-662980

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στην διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), καθώς και από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, τα τέσσερα μέλη της εγκληματικής ομάδας ηλικίας από 22 έως 32 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της ανθρωποκτονίας, καθώς και της διάπραξης ληστειών και διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες, είχαν συγκροτήσει, από αρχές του τρέχοντος μήνα, δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας που ακολουθούσαν τα μέλη της ομάδας είναι ότι εισέρχονταν σε οικίες, στις οποίες διέμεναν ηλικιωμένα άτομα, είτε από ανασφάλιστα παράθυρα είτε παραβιάζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα, ενώ στη συνέχεια, εφόσον γίνονταν αντιληπτοί, με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος των ενοίκων, αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Πιο συγκεκριμένα, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά τρεις περιπτώσεις ληστειών και δύο κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, σε μία από τις οποίες επήλθε και ο θάνατος 95χρονης ηλικιωμένης.

Αναλυτικότερα:

• Νυχτερινές ώρες της 03/04-02-2015, διέρρηξαν παράθυρο οικίας 95χρονης ημεδαπής και αφού τοποθέτησαν στο στόμα της ηλικιωμένης ένα μαντήλι, συνεπεία του οποίου επήλθε ο θάνατός της, αφαίρεσαν μία τηλεόραση.

• Νυχτερινές ώρες της 12-02-2015, εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία ηλικιωμένου ζευγαριού και συγκεκριμένα ενός 82χρονου και μιας 81χρονης και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ και ένα κυνηγετικό όπλο.

• Νυχτερινές ώρες της 15-02-2015, εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία 81χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και μία τηλεόραση, καθώς και το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο του 81χρονου από τον αύλειο χώρο της οικίας.

• Νυχτερινές ώρες της 16-02-2015, διέρρηξαν είσοδο οικίας 88χρονου ημεδαπού και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό, με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του ηλικιωμένου, αφαίρεσαν χρυσαφικά και ένα κυνηγετικό όπλο με δέκα φυσίγγια.

• Νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας, 16-02-2015, διέρρηξαν είσοδο οικίας 81χρονου ημεδαπού και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό, με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του ηλικιωμένου, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ, χρυσαφικά και μία τηλεόραση.

Κατά τις νομότυπες έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των προαναφερόμενων κλοπιμαίων, το οποίο αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών προέκυψε ότι τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά και τιμαλφή, είχαν πωληθεί από τους δράστες σε 31χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη για το αδίκημα της κλεπταποδοχής.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου