ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Mεγάλες ζημιές στα ορεινά της Καρδίτσας

mεγάλες-ζημιές-στα-ορεινά-της-καρδίτσα-683391

Αυτοψία στις ορεινές περιοχές που δοκιμάστηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος συνοδευόμενος από τη διευθύντρια τεχνικών έργων κ. Τσέλιου.

Ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε αρχικά όλο το οδικό κύκλωμα της λίμνης Πλαστήρα όπου έχουν σημειωθεί 10 μεγάλες καταπτώσεις και όπως διαπίστωσε σε όλο το μήκoς του το δίκτυο είναι προσβάσιμο ενώ συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Ο κ. Τσιάκος στη συνέχεια επισκέφθηκε την ιχθυοτροφική μονάδα του κ. Μίσσα και διαπίστωσε το πολύ μεγάλο μέγεθος της καταστροφής που υπέστη η επιχείρηση η οποία με βάση πρώτες εκτιμήσεις ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Συζήτησε με τον ιδιοκτήτη τις δυνατότητες παρέμβασης που υπάρχουν από την πλευρά της αιρετής περιφέρειας και συμφώνησαν πως θα αναζητηθεί η καλύτερη λύση για στήριξη τόσο της συγκεκριμένης επιχείρησης καθώς και όποιων άλλων επιχειρήσεων στην περιοχή έχουν υποστεί ζημιά. Ο κ. Τσιάκος δεσμεύθηκε πως θα συζητήσει το θέμα με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε το δρόμο προς Καρίτσα όπου υπάρχει καθίζηση η οποία πάντως αποκαταστάθηκε άμεσα και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά.

Σημαντικό πρόβλημα υπάρχει στο Καροπλέσι στο δρόμο προς Σάικα και Δασικό χωριό που ένα τμήμα του δρόμου έχει κοπεί. Προσωρινά το πρόβλημα της οδικής επικοινωνίας και σε αυτό το σημείο έχει αποκατασταθεί και γίνεται η διέλευση των οχημάτων. Όμως στο συγκεκριμένο σημείο απαιτείται να γίνουν εργασίες μεγαλύτερης κλίμακας.

Ο κ. Τσιάκος σε συνεργασία με τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων και κατόπιν σχετικών οδηγιών του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού προχώρησε και σε μια γενική αποτίμηση των κονδυλίων που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών που προξένησε η κακοκαιρία με το ποσό αυτό να ανέρχεται στα 3 εκ. ευρώ. Το σχετικό έγγραφο αναμένεται να αποσταλεί τις επόμενες ημέρες προς το αρμόδιο υπουργείο.

Η γέφυρα στο Πετρωτό

Εξ άλλου με ενέργειες της αντιπεριφέρειας κλιμάκιο μηχανικών του στρατού σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες της διεύθυνσης τεχνικών έργων επισκέφθηκαν τη γέφυρα τύπου μπέλευ στο Πετρωτό για να διαπιστώσουν αν έχει πρόβλημα στατικότητας. Όπως προέκυψε από την εξέταση η γέφυρα δεν έχει πρόβλημα στατικότητας αλλά χρήζει γενικής επισκευής καθώς έχει ξηλωθεί όλο το ξύλινο πάτωμα όπως και τα πλαίσια που το στήριζαν. Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη έχουν αρχίσει και κατασκευάζονται νέα πλαίσια για να υποδεχθούν τις επόμενες ημέρες το νέο ξύλινο πάτωμα ώστε να δοθεί άμεσα στην κυκλοφορία.

karditsalive.net

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου