ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Εδιναν… ηρεμιστικά σε ασθενή με ρήξη αορτής στην Καρδίτσα

εδιναν-ηρεμιστικά-σε-ασθενή-με-ρήξη-α-66108

Αμέλεια και αδιαφορία καταλογίζουν στο νοσοκομείο Καρδίτσας οι συγγενείς 67χρονου

Αμέλεια και αδιαφορία καταλογίζουν στο νοσοκομείο Καρδίτσας οι συγγενείς 67χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με έντονους πόνους στο στήθος και κατέληξε τέσσερις ώρες αργότερα, ενώ οι γιατροί τού χορηγούσαν… ηρεμιστικά και, σύμφωνα με τη σύζυγό του, τους έλεγαν ότι υπέστη κρίση άγχους.

Ο 67χρονος, Γιώργος Διαμαντής, συνταξιούχος υπάλληλος της νομαρχίας ένιωσε αδιαθεσία το απόγευμα της 24ης Ιουλίου στο καφενείο όπου καθόταν και ένας φίλος του τον μετέφερε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου.

«Τον βρήκαμε να κάθεται σε μια καρέκλα και να έχει σχεδόν παραλύσει από τον πόνο. Ηταν τουλάχιστον δύο ώρες έτσι και δεν βρίσκαμε γιατρό. Δύο κοπέλες που δεν γνωρίζουμε τι ήταν, μας καθησύχαζαν ότι του έδωσαν ηρεμιστικό γιατί είχε άγχος. Δεν υπήρχε καρδιολόγος και φωνάζαμε να κάνουν κάτι, χωρίς όμως ανταπόκριση», λέει στο «Εθνος» η σύζυγός του Αναστασία Κατσούλη.

Κατέληξε 4 ώρες μετά

Δύο ώρες μετά, τους ενημέρωσαν ότι λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του ο ασθενής θα μεταφερόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, όπου έφτασε γύρω στα μεσάνυχτα (4 ώρες μετά την αδιαθεσία που ένιωσε) και σχεδόν αμέσως κατέληξε.

«Ο άντρας μου υπέστη ρήξη ανιούσας αορτής και μετά έπαθε ανακοπή. Αν γινόταν από την αρχή η διάγνωση, σήμερα θα ζούσε. Αλλά κανείς δεν μας έδωσε σημασία. Εχω ορκιστεί στη μνήμη του να βρω την αλήθεια και να οδηγήσω τους ενόχους στη δικαιοσύνη. Εχουμε εξοργιστεί γιατί δεν μας δίνουν τα ονόματα των εφημερευόντων γιατρών», αναφέρει η κ. Κατσούλη.

Μετά την έγγραφη καταγγελία της οικογένειας, η διοίκηση του νοσοκομείου Καρδίτσας διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, η οποία ανατέθηκε σε διευθυντή κλινικής του νομαρχιακού νοσοκομείου Λάρισας.

«Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Εξετάζουμε ακόμη και ανώνυμες καταγγελίες, οτιδήποτε αφορά αμέλεια ή παράλειψη πρέπει να διερευνηθεί», δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, Γρηγόρης Δασταυρίδης.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Καρδίτσας, Κωνσταντία Δάλλα, μιλώντας στο «Εθνος», σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή ζήτησε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης και, σε συνεννόηση με την ΥΠΕ, αυτή ανατέθηκε σε γιατρό του νοσοκομείου Λάρισας «για να μην υπάρξει καμία σκιά επηρεασμού ή υποκειμενικότητας».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ουδέποτε οι υπηρεσίες του νοσοκομείου αρνήθηκαν να δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο στην οικογένεια του άτυχου ασθενούς. Από την ενημέρωση που είχε, ο 67χρονος μεταφέρθηκε με πολύ σοβαρό πρόβλημα στο νοσοκομείο και η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη.

Έθνος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου