ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Εξιχνιάστηκαν κλοπές στην Καρδίτσα

εξιχνιάστηκαν-κλοπές-στην-καρδίτσα-120711

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας και το Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνιάστηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στην διάπραξη ληστειών και κλοπών στους Σοφάδες Καρδίτσας.

Συνελήφθησαν χθες στους Σοφάδες, δύο μέλη της ομάδας, ένας 28χρονος ημεδαπός και ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητείται ακόμη ένας συνεργός τους αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, καθώς και διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες, συγκρότησαν, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, με διακριτούς ρόλους, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της ομάδας ακολουθούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία. Συγκεκριμένα, αρχικά προέβαιναν σε κατόπτευση οικιών, στις οποίες διέμεναν κυρίως ηλικιωμένα άτομα και στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτές, όπου με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας προς τους ιδιοκτήτες, αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή. Κατά την αποχώρησή τους προκαλούσαν φθορά στο καλώδιο της τηλεφωνικής σύνδεσης.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενέχονται τουλάχιστον στις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:

  • Πρώτες πρωινές ώρες της (07-07-2014) στους Σοφάδες, εισήλθαν σε οικία όπου διαμένει 80χρονος ημεδαπός και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ. (σχετικό το από 07-07-2014 Δελτίου Τύπου μας).
  • Πρώτες πρωινές ώρες της (15-08-2014) στους Σοφάδες, εισήλθαν σε οικία 84χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (280) ευρώ και κοσμήματα.
  • Πρώτες πρωινές ώρες της (23-08-2014) στους Σοφάδες, φορώντας γάντια και κουκούλες, τύπου «full face», εισήλθαν σε οικία όπου διαμένει 91χρονη ημεδαπή και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από κομοδίνο το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ. (σχετικό το από 23-08-2014 Δελτίου Τύπου μας).
  • Πρώτες πρωινές ώρες της (28-08-2014) στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων, εισήλθαν σε οικία 85χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου