ΤΟΠΙΚΑ

Στις 16 Μαΐου η αίτηση αναίρεσης της καθαρίστριας από τον Βόλο

στις-16-μαΐου-η-αίτηση-αναίρεσης-της-καθ-569745

Θα συζητηθεί από την Ολομέλεια του Aρειου Πάγου

Στις 16 Μαΐου προσδιορίστηκε για να συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης της καθαρίστριας από τον Βόλο, που συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν οδηγήθηκε στις φυλακές του Ελαιώνα επειδή είχε προσκομίσει πλαστό απολυτήριο δημοτικού προκειμένου να εργαστεί, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης.

Η απόφαση του αρμόδιου Τμήματος του Αρειου Πάγου που συζήτησε την αίτηση στις 6 Φεβρουαρίου 2019, η οποία παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια, καθαρογράφτηκε και παρελήφθη από τους δικηγόρους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η απόφαση παρέπεμψε τελικά την υπόθεση στην Ολομέλεια του Αρειου Πάγου προκειμένου να προκύψει μία ενιαία κατεύθυνση αφού υπάρχουν και άλλες υποθέσεις ανάλογες με αυτές της 53χρονης καθαρίστριας.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό προσδιορίστηκε και η ημερομηνία συζήτησης.

Υπενθυμίζεται ότι η ταλαιπωρημένη καθαρίστρια, που βρέθηκε αντιμέτωπη με τα γρανάζια του Νόμου στην προσπάθειά της να μεγαλώσει την οικογένειά της που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και δυσκολίες, είχε προταθεί να κηρυχθεί αθώα από την αντιεισαγγελέα του Αρειου Πάγου Ολγα Σμυρλή όταν συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης.

Η αντεισαγγελέας του Αρειου Πάγου είχε ζητήσει να γίνει δεκτή η αναίρεση με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απάτης με το αιτιολογικό ότι οι καταβληθέντες μισθοί που εθεωρούντο ζημιά ισοσταθμίζονται από την ισάξια αντιπαροχή με τις υπηρεσίες από την εργασία της.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα η καθαρίστρια είχε καταδικαστεί για απάτη και πλαστογραφία, σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/1950 «περί καταχραστών δημοσίου χρήματος».

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, σε δεύτερο βαθμό, την απάλλαξε από την κατηγορία της πλαστογραφίας λόγω παραγραφής, αλλά την έκρινε ένοχη για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου επιβάλλοντάς της δεκαετή κάθειρξη.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου