ΤΟΠΙΚΑ

Ποινικός σωφρονισμός σε ανήλικους που έβαλαν φωτιά στο Ιδρυμα Αγωγής

ποινικός-σωφρονισμός-σε-ανήλικους-πο-688809

Από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου

Εβαλαν φωτιά σε θάλαμο του Ιδρύματος Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές.

Ποινικό σωφρονισμό για ένα έτος με δυνατότητα έφεσης και παρακολούθηση από την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Βόλου επέβαλε χθες το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου σε δύο πρώην τροφίμους του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα η απόφαση του Δικαστηρίου αφορούσε σε έναν 20χρονο Ρώσο και έναν 19χρονο Έλληνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Οκτώβριο του 2015 στις 10.50 το βράδυ ο τότε 17χρονος Ρώσος τρόφιμος του Ιδρύματος φέρεται από κοινού με τον 19χρονο Έλληνα να έβαλαν φωτιά σε στρώματα κρεβατιών του α’ θαλάμου του κτιρίου και να προκάλεσαν έτσι πυρκαγιά.

Από τη φωτιά στον θάλαμο καταστράφηκαν ολοσχερώς πέντε στρώματα και οι γυψοσανίδες, ενώ άγνωστος είναι ο κίνδυνος που θα μπορούσε να υπάρξει εάν δεν επενέβαινε άμεσα στο προσωπικό του Ιδρύματος.

Στο Δικαστήριο χθες παραβρέθηκε μόνο ο 19χρονος Έλληνας, ο οποίος είναι κρατούμενος σε σωφρονιστικό κατάστημα στον Αυλώνα. Ο 20χρονος Ρώσος, ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα από σωφρονιστικό κατάστημα μετά την έκτιση ποινής για βιασμό και ληστεία, δεν ήταν παρών.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου