ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση δύο ετών σε 49χρονο ιδιοκτήτη πρακτορείου για απάτη

φυλάκιση-δύο-ετών-σε-49χρονο-ιδιοκτήτη-π-692455

Εξαπάτησε οικογένεια στον Βόλο αρπάζοντας τις οικονομίες της για τις σπουδές του γιου της

«Καμπάνα» και σε δεύτερο βαθμό για υπόθεση απάτης που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2014 στον Βόλο με δράστη έναν 49χρονο Αθηναίο ιδιοκτήτη τουριστικού πρακτορείου και θύμα μία οικογένεια Αλβανών που έκανε όνειρα για να σπουδάσει ο γιος της σε κολέγιο στην Ιαπωνία.

Ο 49χρονος Αθηναίος απέσπασε από την οικογένεια το ποσό των 8.100 ευρώ, όμως δεν διεκπεραίωσε καμία διαδικασία ώστε ο γιος της οικογένειας να σπουδάσει στο Τόκιο που επιθυμούσε και έτσι ο νέος έχασε τη χρονιά και η οικογένεια τα χρήματα.

Ο 49χρονος καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης τριών ετών μετατρεπόμενη προς δέκα ευρώ ημερησίως, ενώ χθες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών μετατρεπόμενη προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Οι γονείς του νέου συγκέντρωναν επί χρόνια τις οικονομίες σκληρής δουλειάς και με χαρά και ικανοποίηση τις επένδυσαν για να σπουδάσει ο γιος τους στο κολέγιο που ήθελε, στο Τόκιο.

Δεν ήθελαν να λείψει τίποτα από τον γιο τους και ευτυχισμένοι οργάνωναν τα πάντα, την εγγραφή στη σχολή, το ταξίδι, το προσωρινό ξενοδοχειακό κατάλυμα, τη διαμονή. Μαζί τους, όμως, έκανε όνειρα και το πρόσωπο «εμπιστοσύνης» που θα τους βοηθούσε…

Χθες στη δίκη ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε για να απολογηθεί για τις πράξεις του όπως είχε κάνει και στο πρώτο Δικαστήριο. Εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο που επέμεινε ότι ο πελάτης του είχε κάνει κάποιες ενέργειες για τις σπουδές.

Εντούτοις, από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι η οικογένεια ζημιώθηκε με χιλιάδες ευρώ. Οι γονείς του νέου εμπιστεύτηκαν ένα αξιοσέβαστο ποσό στον 49χρονο Αθηναίο ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου, που προσφέρθηκε να βοηθήσει με τις υποτιθέμενες γνώσεις που είχε, όμως οι οικονομίες τους εξανεμίστηκαν χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος ανέλαβε να ολοκληρώσει την εγγραφή στο κολέγιο, να κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια της οικογένειας και τα δωμάτια σε ξενοδοχειακό κατάλυμα για την προσωρινή διαμονή, να βρει διαμέρισμα για τη διαμονή του παιδιού. Όλα αυτά βεβαίως με το αζημίωτο. Ζητούσε για κάθε εργασία και κάποιο ποσό. Η οικογένεια δεν λυπόταν τα χρήματα. Εργάζεται σκληρά και ήθελε ένα καλύτερο αύριο για το παιδί της. Εμπιστεύτηκε το 49χρονο και ό,τι αυτός ζητούσε το έδινε. Ο καιρός ωστόσο περνούσε και έτσι η απάτη δεν άργησε να αποκαλυφθεί.

Σε επικοινωνία που είχε η οικογένεια με το κολέγιο ενημερώθηκε ότι καμία εγγραφή δεν είχε ολοκληρωθεί. Οι γονείς του νέου ζήτησαν τότε εξηγήσεις, όμως ο θρασύτατος απατεώνας τούς επιτέθηκε κιόλας. Μίλησε στους γονείς του νεαρού με απαξιωτικό τρόπο για το επίπεδο της μόρφωσής τους. Η οικογένεια κατέφυγε λοιπόν στην Αστυνομία και το κουβάρι της απάτης άρχισε να ξετυλίγεται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου