ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Εκκληση για κοινή υποψηφιότητα στον χώρο της Κεντροαριστεράς στον Δήμο Βόλου

εκκληση-για-κοινή-υποψηφιότητα-στον-χ-697101

Απευθύνει ο πρώην αντιδήμαρχος Ηλίας Ξηρακιάς υποστηρίζοντας ότι ο χώρος οδηγείται και πάλι στη διάσπαση

Εκκληση για κοινή υποψηφιότητα στον χώρο της Κεντροαριστεράς ενόψει των δημοτικών εκλογών απευθύνει ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου, Ηλίας Ξηρακιάς.

Σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Το κλίμα που διαμορφώνεται στον Βόλο για τις δημοτικές εκλογές του επόμενου Μαΐου, όσον αφορά στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι σίγουρο ότι δεν ικανοποιεί τους φίλους, τους ψηφοφόρους, αλλά και τα μέλη των κομμάτων που δραστηριοποιούνται στον ευρύτατο αυτό πολιτικό και κοινωνικό χώρο.

Είναι η μεγάλη προοδευτική παράταξη της Δημοκρατικής Συνεργασίας, που μεταπολιτευτικά διαμόρφωσε, σε μεγάλο βαθμό, τη σύγχρονη πόλη και τις περιφερειακές δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Σε μια πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή για την πόλη, φαίνεται ότι οδηγούμαστε και πάλι σε διάσπαση κι όσες φορές η μεγάλη αυτή παράταξη ήταν διχασμένη έχασε τις εκλογές. Δυστυχώς παρά του ότι τα τελευταία χρόνια είχε διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα συνεργασίας κάποιες πρωτοβουλίες, δηλώσεις και ανακοινώσεις στελεχών κομμάτων ή παρατάξεων φαίνεται ότι μας οδηγούν πίσω σε ξεχωριστές υποψηφιότητες.

Κι ενώ από τις συζητήσεις είχαν αναδεχθεί δύο καλές υπερκομματικές υποψηφιότητες (Α. Παντσάς, Α. Παπαδούλης) τελικά φαίνεται ότι εγκαταλείπονται και οδηγούμαστε σ’ έναν αγώνα όχι τόσο για την εκλογή νέας Δημοτικής Αρχής, αλλά καταγραφής κομματικών ποσοστών, που δεν βοηθούν την πόλη η οποία εξέρχεται από μια καταστροφική 5ετία και στον Δήμο και τη ΔΕΥΑΜΒ.

Ως άνθρωπος που έχω αφιερώσει πολλά χρόνια στην Αυτοδιοίκηση και πιστεύοντας ότι εκφράζω και πολλούς άλλους που υπηρέτησαν τον Δήμο Βόλου και τους πρώην περιφερικούς Δήμους εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα.

Δεν μπορούμε παρά να κάνουμε έκκληση, προς κάθε κατεύθυνση, να αναληφθούν πρωτοβουλίες διαλόγου, μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων και των υποψηφίων, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο διπλής υποψηφιότητας. Θα ήταν τραγικό, για τον προοδευτικό χώρο, σε μια κρίσιμη στιγμή για την πόλη, να επικρατήσουν άλλες λογικές πέρα από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πόλης και των συνδημοτών μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου