ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ανοίγουν live αιγυπτιακή σαρκοφάγο -Σήμερα το απόγευμα

ανοίγουν-live-αιγυπτιακή-σαρκοφάγο-σήμε-559309

Μια αρχαία αιγυπτιακή σαρκοφάγος , ηλικίας 4.000 ετών, θα ανοιχτεί live σήμερα στην τηλεόραση κατά την διάρκεια μιας εκπομπής στο Discovery Channel.

Ο Αμερικανός παρουσιαστής και αρχαιολόγος Τζος Γκέιτς, γνωστός για τις περιπετειώδεις ανακαλύψεις του σε όλο τον κόσμο, θα οδηγήσει τους θεατές του Discovery Channel σε ένα δίωρο, μοναδικό ταξίδι με το επεισόδιο «Expedition Unknown: Egypt Live».

Στην εκπομπή, οι θεατές θα παρακολουθήσουν τον εξερευνητή Τζος Γκέιτς και την ομάδα του να ανοίγουν τον ιερό τάφο, που πιστεύεται ότι χρονολογείται από την πρώτη περίοδο των Φαραώ, γύρω στα 3.100 π.Χ.

Πρώτα θα περιηγηθούν σε ένα υπόγειο δίκτυο σηράγγων και θαλάμων όπου ανακαλύφθηκαν 40 μούμιες που πιστεύεται πως κάποτε ήταν μέρος της ευγενούς ελίτ της Αιγύπτου.

Η Νάνσι Ντάνιελς, διευθύνων σύμβουλος του Discovery, δήλωσε: «Αυτό είναι το Discovery στην καλύτερή του μορφή, καθώς επιδιώκουμε να αποκαλύψουμε την ιστορία που έχει ταφεί στην άμμο της Αιγύπτου εδώ και χιλιετίες» και πρόσθεσε: «Είμαι ενθουσιασμένη που ο Τζος Γκέιτς μας οδηγεί σε μία από τις πιο φιλόδοξες αποστολές του μέχρι τώρα».

Οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να δουν την ομάδα που εντοπίζει την σαρκοφάγο μέσα από ένα λαβύρινθο αρχαίων σηράγγων σε μια άγνωστη περιοχή.

Η ακριβής τοποθεσία δεν έχει αποκαλυφθεί για να μην συληθούν, ενώ η ταυτότητα της μούμιας στο εσωτερικό της σαρκοφάγου παραμένει μυστήριο για χιλιετίες.

Ο παρουσιαστής της σειράς Τζος Γκέιτς είπε ότι δεν είναι σίγουρος για το τι θα βρει μόλις σηκώσει το πέτρινο καπάκι- αλλά πιστεύει ότι θα βρει ανθρώπινα λείψανα.

Όπως είπε: «Αυτό είναι ένα μέρος της ομορφιάς και νομίζω πως είναι αστείο» και πρόσθεσε: «Πριν από μερικά χρόνια οι αρχαιολόγοι άρχισαν να κάνουν κάποιες πραγματικά σημαντικές ανακαλύψεις εδώ: μια σειρά από ταφικά δίκτυα που οδηγούσαν σε ένα δίκτυο θαλάμων και σηράγγων. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν ταφεί εκεί κάτω. Πολλά μέλη της ελίτ, αρχιερείς, τέτοια πράγματα. Είναι ένα συναρπαστικό μέρος για να πάρεις μια ιδέα για εκείνη την περίοδο της Αιγυπτιακής ιστορίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου