ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επηρεάζεται αρνητικά το μέλλον ενός κοριτσιού αν έχει δίδυμο αδελφό!

επηρεάζεται-αρνητικά-το-μέλλον-ενός-κ-584466

Η ύπαρξη δίδυμου αδελφού φαίνεται να επιδρά αρνητικά για ένα κορίτσι σε βάθος χρόνου, επηρεάζοντας αρνητικά τις προοπτικές του για μόρφωση, για επαγγελματική επιτυχία και για απόκτηση παιδιού, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-νορβηγική επιστημονική έρευνα, την πρώτη που κάνει αυτή τη διαπίστωση. Από την άλλη, τα αγόρια με δίδυμη αδελφή δεν φαίνεται να επηρεάζονται αρνητικά, σε σχέση με όσα έχουν δίδυμο αδελφό.

Η μελέτη βρήκε ότι τα κορίτσια με δίδυμο αδελφό εμφανίζουν χειρότερες πιθανότητες επιτυχίας στο σχολείο, στη δουλειά και στη γονιμότητα τους, σε σχέση με τα κορίτσια που έχουν δίδυμη αδελφή. Μια πιθανή εξήγηση είναι πως ευθύνεται η αυξημένη ορμόνη τεστοστερόνη, στην οποία εκτέθηκαν κατά την εγκυμοσύνη τα κορίτσια που μοιράσθηκαν την μήτρα της μητέρας τους με ένα αδελφό, αν και ο ακριβής βιολογικός μηχανισμός της επίδρασης παραμένει άγνωστος.

Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το “Science” και το “New Scientist”, ανέλυσαν στοιχεία για 13.800 γεννήσεις διδύμων, που παρακολουθήθηκαν σε βάθος 30ετίας.

Διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που είχαν δίδυμο αδελφό, ήσαν κατά μέσο όρο 15,2% λιγότερο πιθανό να τελειώσουν το λύκειο και 4% λιγότερο πιθανό να αποφοιτήσουν από το πανεπιστήμιο. Είχαν, επίσης, 12% μικρότερη πιθανότητα να παντρευτούν και 6% μικρότερη πιθανότητα να κάνουν παιδί, ενώ τα εισοδήματα από την εργασία τους ήσαν σχεδόν 9% χαμηλότερα, σε σχέση με όσες είχαν δίδυμη αδελφή.

Μη ταυτόσημοι (ετεροζυγωτικοί) δίδυμοι -όταν δύο ωάρια της μητέρας γονιμοποιούνται από δύο διαφορετικά σπερματοζωάρια- προκύπτουν περίπου σε τέσσερις κυήσεις ανά 1.000. Από αυτές, σχεδόν οι μισές αφορούν δίδυμα αδέλφια διαφορετικού φύλου.

(ΑΠΕ)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου