ΕΛΛΑΔΑ

Απεργιακή περιφρούρηση στα Jumbo Πρέβεζας. Ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία του καταστήματος

απεργιακή-περιφρούρηση-στα-jumbo-πρέβεζα-223170

Σε περιφρούρηση της απεργίας που εξήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας για το υποκατάστημα της εταιρείας «Jumbo» στην περιοχή προχώρησαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής εργαζόμενοι και συνδικαλιστές.

Σύμφωνα με το atpreveza.gr, στην απεργιακή περιφρούρηση συμμετείχαν μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας και σειρά σωματείων που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ, η Ανοικτή Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας, μέλη σωματείων που συσπειρώνονται γύρω από τη διοίκηση του Ε.Κ. Πρέβεζας και η συλλογικότητα “Αντεπίθεση Εργαζομένων”, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και μαθητές.

Ισχυρή αλλά διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας, ενώ έλεγχο στο κατάστημα πραγματοποίησε ο Επιθεωρητής Εργασίας Πρέβεζας-Λευκάδας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η «Jumbo» εξήγγειλε την επταήμερη λειτουργία των καταστημάτων της σε Πρέβεζα και Κατερίνη, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από σωματεία εργαζομένων, συνδικαλιστικές ενώσεις και εργατικές ομοσπονδίες.

Σε σχετική ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Καλούμε όλη την κοινωνία, όλους τους εργαζόμενους να παραβρεθούμε την Κυριακή στις 10:30 για διαμαρτυρία έξω από τα Jumbo. Θα είμαστε σύσσωμοι εκεί την Κυριακή και κάποιες άλλες μέρες αμέσως μετά θα δώσουμε τέτοιο υλικό και στην αγορά της Πρέβεζας και σε άλλες περιοχές ώστε να δείχνουμε στους εργαζόμενους και στην κοινωνία πως δεν μας λείπει ο χρόνος αλλά το χρήμα. Θα πρέπει να θέσουμε την κοινωνία προς των ευθυνών της, πρέπει από μόνοι μας να μποϊκοτάρουμε τα καταστήματα που ανοίγουν όλες τις Κυριακές του χρόνου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου