ΕΛΛΑΔΑ

Άγριος ξυλοδαρμός δημοσιογράφου από ακροδεξιούς στο Σύνταγμα

άγριος-ξυλοδαρμός-δημοσιογράφου-από-231948

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε το μεσημέρι της Κυριακής ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle Θωμάς Ιακόμπι, από ακροδεξιούς που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «κλείστε τα σύνορα – πρόσφυγες μη καλοδεχούμενοι».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ομάδα των συγκεντρωμένων εντόπισαν τον Ιακόμπι και του ζήτησαν να τους επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα. Όταν εκείνος αρνήθηκε, τον ξυλοκόπησαν, με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν παρούσες -σύμφωνα με τη ρεπόρτερ του σταθμού του Φαλήρου- σε ρόλο θεατή.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μεταξύ των συγκεντρωμένων βρίσκονταν και στελέχη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Ιακόμπι είχε δεχτεί επίθεση και στο παρελθόν, στη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Όντας συνδημιουργός του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή – προσωπική υπόθεση» έχει συμπεριληφθεί στη «μαύρη λίστα» της νεοναζιστικής οργάνωσης και όχι μόνο.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο φωτορεπόρτερ δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από άγνωστα άτομα, μόλις τον είδαν να τραβάει φωτογραφίες από τη συγκέντρωση, ενώ όταν έσπευσαν αστυνομικοί στο σημείο για να τον βοηθήσουν εκείνος τούς είπε ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του και πως πρόκειται να καταθέσει μήνυση. Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια προσαγωγή έως αυτήν την ώρα.

Ιακόμπι: Κανείς δεν επενέβαινε και αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την επίθεση που δέχτηκε, ο Θωμάς Ιακόμπι δήλωσε:

«Ακριβώς πέρυσι έγινε το ίδιο σε ένα συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Με αναγνώρισαν επειδή κάναμε το ντοκιμαντέρ “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση”. Μου την πέσανε και με χτυπούσαν για περίπου πέντε λεπτά, ώσπου ήρθαν ΜΑΤαδες και εξαφανίστηκαν. Κανείς δεν επέμβαινε και αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό. Δεν περίμενα τίποτε άλλο από αυτούς, δεν έχουν τίποτε άλλο στη γκάμα των δραστηριοτήτων τους παρά βία και μίσος. Για δεύτερη φορά ήμουν πολύ τυχερός που δεν έβγαλαν μαχαίρι, γκλομπ, σιδερογροθιές. Νόμιζα ότι με τόση πολλή αστυνομία μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου, έκανα λάθος. Δεν θα κρυφτώ όμως και δεν θα φοβηθώ. Και θα βγει και αυτό στη δεύτερη μας ταινία που ετοιμάζουμε για τη Χρυσή Αυγή».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου