ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: «Πάτησα γκάζι και πέρασα από πάνω της»

δολοφονία-αμερικανίδας-βιολόγου-πά-369532

Ψυχικά ασχθενή θεωρεί τον 27χρονο που βίασε και δολοφόνησε τον περασμένο Ιούλιο στην Κρήτη τη βιολόγο Σούζαν Ίτον, η σύζυγός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, η γυναίκα και ο πατέρας του κατηγορούμενου θα τον επισκεφθούν στο σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης όπου κρατείται.

Άνθρωποι από το οικογενειακό περιβάλλον του δράστη ανέφεραν ότι η σύζυγός του τον έχει συγχωρέσει για την αποτρόπαια πράξη του και θεωρεί ότι ο άνδρας της, που βίασε και δολοφόνησε μια ανυπεράσπιστη γυναίκα, είναι ψυχικά ασθενής.

Για το λόγο αυτό ορίστηκε και πραγματογνώμονας ώστε να εξεταστεί ψυχιατρικά.

Η σύζυγος του κατηγορούμενου θεωρεί ότι ο πατέρας των παιδιών της αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα και θέλει, σύμφωνα με ανθρώπους από το οικογενειακό περιβάλλον, να τον βοηθήσει να γίνει καλά.

Το ταξίδι στην Τρίπολη, για να τον δει από κοντά, μαζί με τον πατέρα του έχει προγραμματιστεί εδώ και κάποιο καιρό αλλά δεν υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα να τον επισκέπτονται συχνά. Η επίσκεψη αυτή θα γίνει χωρίς τα παιδιά της οικογένειας που θα μείνουν στην Κρήτη σε συγγενείς.

Να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η βιολόγος ζούσε μετά το χτύπημα που δέχτηκε από το αμάξι του δράστη. Το γεγονός σημαίνει ότι, εάν ο κατηγορούμενος είχε καλέσει ασθενοφόρο, η γυναίκα θα ζούσε…

Ο ίδιος πάντως στην ομολογίατου ανέφερε: «Την είδα στον δρόμο, την χτύπησα ελαφρά με το αυτοκίνητο από πίσω. Εκείνη γονάτισε με κοίταξε. Τότε θόλωσα, με κατέλαβαν δαιμονικές δυνάμεις, πάτησα γκάζι και πέρασα από πάνω της. Κατέβηκα, την είδα με κομμένο αυτί. Ήταν όμως ζωντανή. Την έβαλα στο πορτ μπαγκάζ, τη μετέφερα στο καταφύγιο και ασέλγησα πάνω της».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος της βιολόγου μπορεί και να επήλθε μέσα στο πορτ μπαγκάζ γιατί ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η ακριβής ώρα θανάτου. Είναι πολύ πιθανόν ο 27χρονος να ασέλγησε πάνω στην 60χρονη ακόμη και όταν αυτή ήταν νεκρή.

Σύμφωνα με στοιχεία από την προανακριτική εξέταση του δράστη, τη μοιραία ημέρα, ο 27χρονος, πατέρας δύο παιδιών, φαίνεται ότι βρισκόταν «σε ερωτική υπερένταση» και αποζητούσε «τη σεξουαλική πράξη με άγνωστη γυναίκα έστω και με βίαιο τρόπο». Μάλιστα ανέφερε ότι η άτυχη Αμερικανίδα βιολόγος «βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή».

Μετά τη σύλληψή του και την ομολογία του βρίσκεται προφυλακισμένος στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρίπολης. Έχει ζητήσει συγγνώμη για την πράξη του και ομολόγησε ότι εκείνος σκότωσε τη βιολόγο που είχε εξαφανιστεί στο Κολυμπάρι Κρήτης στις 2 Ιουλίου 2019.

Ειδικότερα ο κατηγορούμενος κατά την προανάκριση είπε στους αστυνομικούς ότι εκείνη την ημέρα πήγε στην περιοχή του Ταυρωνίτη για κάποιες εργασίες και συγκεκριμένα να κόψει ξύλα για κάποια κλουβιά που είχε για τα πουλιά. Ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο και στην περιοχή κάθισε δύο ώρες. Κατά τις 3 το μεσημέρι επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του για να πάει μία βόλτα προς το Κολυμπάρι. Κάποια στιγμή στη διαδρομή, μόλις πέρασε το εικονοστάσι, το οποίο βρισκόταν από τη μεριά της θάλασσας, είδε μία γυναίκα η οποία κατευθυνόταν και αυτή προς Αφράτα. Η γυναίκα αυτή έκανε γρήγορο περπάτημα και φορούσε μαύρο σορτσάκι αθλητικό και ροζ μπουστάκι. Εκείνος πήγαινε στον δρόμο με πολύ χαμηλή ταχύτητα και την είδε να στρίβει αριστερά και να ανεβαίνει στο δρομάκι που οδηγεί στο μνημείο Ευελπίδων. Χωρίς να καταλάβει το γιατί, έστριψε το τιμόνι του αυτοκινήτου προς τη γυναίκα και την χτύπησε. Τη συγκεκριμένη περίοδο βρισκόταν σε μία ερωτική υπερένταση και ήθελε να προβεί σε σεξουαλική πράξη με άγνωστη γυναίκα ακόμα και με βίαιο τρόπο, και για αυτό ασέλγησε τρεις φορές σε βάρος της.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου