ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία γιατρών Θριασίου: Αστυνομικοί με όπλο σε εφημερία

καταγγελία-γιατρών-θριασίου-αστυνομ-406299

Ιδιαίτερο σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε γιατρό και αστυνομικούς φαίνεται να έγινε στο Θριάσιο Νοσοκομείο, στην Ψυχιατρική Κλινική.

Σύμφωνα με την καταγγελία μελών της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), το πρωί του Σαββάτου κατεγράφη ένα συμβάν στην Ψυχιατρική του Θριασίου Νοσοκομείου σε βάρος μάλιστα της εφημερεύουσας ιατρού Αφροδίτης Ρέντζιου, η οποία είναι και πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Η γιατρός ζήτησε από τους αστυνομικούς φρουρούς κρατούμενου ασθενούς να μην οπλοφορούν μέσα στην κλινική, δεδομένου ότι εκεί νοσηλεύονταν άλλοι 30 πάσχοντες.

Παρά τις εκκλήσεις της, ο ένας αστυνομικός, ο οποίος και οπλοφορούσε εμφανώς, δεν αποδέχτηκε το αίτημά της αλλά αντίθετα, ζήτησε τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, προκειμένου να συλλάβουν την εφημερεύουσα ιατρό!

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Διοικητή του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τις καταγγελίες, προκειμένου να λήξει το επεισόδιο και να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας μάλιστα απέστειλε επιστολή ενημέρωσης για το περιστατικό στα αρμόδια υπουργεία.

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα χθες (Σάββατο 17 Αυγούστου 2019), στην ψυχιατρική κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου, μεταξύ ιατρού ψυχιάτρου και αστυνομικών, ανακοινώνεται ότι δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να εξεταστούν πλήρως οι συνθήκες του περιστατικού.

Φωτό: Ευρωκίνηση

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου