ΤΟΠΙΚΑ

Καλλιεργούσε κάνναβη στη… ντουλάπα του υπνοδωματίου του!

καλλιεργούσε-κάνναβη-στη-ντουλάπα-τ-407877

Συνελήφθη 52χρονος ο οποίος παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης στον ΟΚΑΝΑ

Σε θερμοκήπιο… είχε μετατρέψει τη ντουλάπα του σπιτιού του 52χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου μετά από νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα.

Ο 52χρονος είχε εγκατεστημένο σύστημα οργανικής καλλιέργειας κάνναβης, που περιλάμβανε κλιματιστικά, λαμπτήρες και ανεμιστήρες μέσα στην ντουλάπα του. Εκεί μεγάλωναν δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 45 και 55 εκατοστών και άλλα δύο βρίσκονταν στη διαδικασία ξήρανσης.

Αστυνομικοί εντόπισαν επίσης ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης βάρους 14,68 γραμμαρίων, έναν τρίφτη και ένα ναρκωτικό δισκίο.

Ο 52χρονος συνελήφθη παραμονές Δεκαπενταύγουστο και χθες μετά την προθεσμία που έλαβε απολογήθηκε στον Ανακριτή. Κατηγορούνταν για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο ίδιος αρνήθηκε τη διακίνηση. Υποστήριξε ότι καλλιεργεί τα δενδρύλλια για προσωπική του χρήση. Δήλωσε μάλιστα χρήστης ναρκωτικών από μικρή ηλικία και ότι παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης από σκληρά ναρκωτικά στον ΟΚΑΝΑ. Επέδειξε και σχετικό έγγραφο με το οποίο πιστοποίησε ότι παρακολουθεί το πρόγραμμα.

Η Εισαγγελέας πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος υπό τον όρο να παρουσιάζεται μία φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί χρήστες ναρκωτικών που προσπαθούν να απεξαρτηθούν, για να αποφύγουν να βγουν στην «πιάτσα» και να αναγκαστούν να γίνουν «βαποράκια» ή να μπλέξουν με πιο σκληρά ναρκωτικά εφαρμόζουν αυτό το σύστημα: καλλιεργούν στο σπίτι τους για να έχουν για προσωπική τους χρήση.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου